SISTE: Politiet ønsker tips i saken om skytingen på Mortensrud, skriver de i en pressemelding i 11-tiden. Personer som har vært vitne til hendelsen eller har opplysninger, bes ta kontakt med politiet.

Politiet vil være til stede i området videre utover dagen.

Mannen (20) ble skutt på området til Lofsrud skole.

Den unge mannen fikk stabiliserende behandling på stedet av den første politipatruljen, og det var spisskompetanse i sanitet i patruljen fra Utrykningsenheten (UEH) som foretok den første innsatsen på den skadde på åstedet.

Deretter samhandlet politibetjentene med ambulansefolkene som kom til, før ambulansen i all hast dro av gårde med den skadde til Ullevål sykehus.

Ved skole

Vedkommende ble skutt på utsiden av skolen, men skal ikke være elev som går på skolen, ifølge politiets innsatsleder Erling Olstad.

– Politiet er på Lofsrud skole med store ressurser. Vi jobber på stedet, tar imot vitneavhør og vi jobber med sikring av tekniske spor. Vi har en ganske stor aksjon akkurat nå, og den vil fortsette en god stund fremover, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt i initialfasen av hendelsen, til AO.

Identiteten på mannen er ikke bekreftet ennå, sa operasjonslederen til NTB:

– Men det er en ung mann, ikke en gutt. Vi etterforsker saken bredt, og vil holde på utover natt til fredag. Nå driver vi en massiv informasjonsinnhenting, sier Hekkelstrand like etter klokken 23 torsdag kveld.

Vitne forteller om fem til seks skudd

Vitner i området hevder å ha hørt fem til seks skudd.

– Vi har fått informasjon om flere skudd, men ikke et eksakt antall. Dette er en alvorlig hendelse som vil prege nærområdet der en person er kritisk skadd, sier innsatsleder Erling Olstad.

Han påpeker at de jobber bredt på taktiske og tekniske etterforskning.

– Kan virke som målrettet handling

Angående motiv vil han ikke spekulere.

– Hva gjerningsperson har tenkt, vet ikke jeg. Men med så mange skudd kan det virke som det var en målrettet handling.