Videoen er tatt opp på Langkaia i Oslo, med operaen i Bjørvika som kulisse. Der gjennomfører 22-åringen en såkalt «bottle cap challenge» med BMX-sykkelen sin.

Utfordringen ble en viral suksess for to år siden, og gikk som en farsott på sosiale medier. Målet er å slå av en kork på en stående flaske, uten at flaska velter. Spesielt blant kampsportutøvere har utfordringen vært populær. Et av de mest kjente forsøkene står den britiske actionskuespilleren Jason Statham for, der han sparker av korken på en flaske på en teglsteinskledd takterrasse.

22 år gamle Marcus Brede valgte sin egen vri, og har sendt inn videoen til Avisa Oslo som en del av vår videokonkurranse. Månedens beste videotips vinner 10.000 kroner.

Månedens videotips i Avisa Oslo

Har du video etter en dramatisk hendelse? Har du gjort et heftig stunt? Fanget et merkelig naturfenomen? Eller har du kanskje en video av et dyr som gjør morsomme triks?

Da vil Avisa Oslo ha videoen din.

Dere er flere måter å sende inn video til oss, men før du sender inn, så må du sette deg inn i vilkårene under.

– Jeg brukte noen forsøk til å begynne med. Men man ser at det ligger en papirbit ved forhjulet, for å måle distansen fra hjulet til flaska. Da gikk det ganske fort. Trikset i seg selv er relativt vanskelig, så har du i tillegg presisjonen med faktisk å treffe. Det er vanskelig å få til uten at flaska velter. Man må treffe ganske perfekt, sier Brede til Avisa Oslo.

Han har drevet med BMX de siste ti årene. Miljøet i Oslo-området er ikke altfor stort, og består av anslagsvis 15–20 syklister. Favorittstedene er enten på Jordal eller Bekkestua i Bærum. Eventuelt er det bare å kjøre rundt i byen.

– Var det en tanke bak å gjøre det på Langkaia?

– Det var litt småtilfeldig. Jeg var i området, og tenkte at det var en fin bakgrunn, sier han.

BMX-triksing er ikke for pyser, og innebærer en del knall og fall. Kroppen har sagt ifra, og 22-åringen har med egne ord «pensjonert» seg. Han har trappet ned, men er med på det som er av konkurranser.

– Du er blitt voksen?

– Kroppen min er i hvert fall blitt det, så da har man ikke så veldig mange valg, sier Brede.