Bilder av ransakelsen viser flere væpnede politifolk og en politihund. Avisa Oslo har snakket med et vitne til det som hendte.

– Han var en snill fyr, men han har hatt noen problemer, sier en av naboene til Avisa Oslo.

Vedkommende skal ha snakket med den antatte gjerningspersonen (33) kun et par dager før hendelsen på Bislett, der mannen ble skutt og drept av politiet etter å ha forsøkt å angripe folk med kniv.

Mannen er tidligere skuespiller og utenlandsk statsborger, men har bodd i Norge i flere år. I desember i fjor ble han dømt for drapsforsøk, og for å ha truet fem andre personer med kniv.

Snakket for noen dager siden

Ifølge naboen skal han ha virket helt fin da han snakket med ham for noen dager siden. Han synes det er trist at mannen er død og forklarer at de har kjent hverandre i flere år før de ble naboer i bygården for noen måneder siden.

Han ikke kjenner igjen personen han har hatt kontakt med, sett opp mot videoene som viser dramaet i morgentimene.

– Da jeg så det, tenkte jeg at det var veldig ekstremt. At bilen smalt inn i ham. «Slipp kniven», tenkte jeg i hodet mitt, «slipp kniven». Jeg kjente ham ikke igjen. Jeg vet ikke hva jeg skal si til det, svarer den pregede mannen.

Naboen utdyper at mannen ikke var til å kjenne igjen når rus var involvert.

Ønsker å vise det positive

Han fortsetter med å understreke at det er viktig for ham å få fram de positive sidene ved naboen og vennen i lys av den alvorlige hendelsen. Han kjenner ikke til detaljene i behandlingen han har fått, men understreker viktigheten av at det psykiske helsetilbudet er godt nok.

Naboen oppgir at politiet har vært innom flere ganger mens mannen har bodd på den aktuelle adressen. Mannen skal også ha vært inn og ut av sykehus.

Naboen er opptatt av saken etterforskes godt som følge av at politiet løsnet flere skudd mot gjerningsmannen.

Les mer her: