Gå til sidens hovedinnhold

Her overrasker nabolaget Ola (6) etter 13 dager i isolasjon: – Utrolig rørende!

I en leilighet på Vålerenga sitter seks år gamle Ola og moren Karin i isolasjon. Etter 13 dager med karantene og isolasjon, fikk de ideen om å senke en kurv fra balkongen, som naboene kunne legge små overraskelser i. Responsen var enorm: – Det har vært julaften og bursdag på en gang for Ola, forteller Karin.

I en leilighet på Vålerenga har 6-år gamle Ola og moren Karin vært i isolasjon i 13 dager.

– Det er utrolig intenst: Med sju dager i karantene, og ti dager i solusjon. En seksåring er jo ikke ment å være stengt inne så lenge. Det tærer veldig på å sitte innendørs i en liten leilighet i denne varmen, forteller Karin.

Etter 13 dager var både Ola og Karin utrolig slitne, etter at en venninne kom forbi med noen overraskelser til Ola, fikk de en idé.

En kurv med overraskelser

Vi fant en gammel kurv, som vi tredde på en tråd og hang ut fra balkongen, slik at naboer kunne legge overraskelser i den, forteller Karin

– Deretter skrev jeg et innlegg i nabolagsgruppen på Facebook, og fortalte litt om situasjonen vår. Responsen var helt utrolig!

Etter knappe en time var kurven stappfull:

– Vi er helt overveldet! Ola har fått tegninger, leker, jordbær, is, godteri. Folk har virkelig vært fantastiske. Et nabobarn hadde til og med lagd en egen leke til Ola. Det er utrolig rørende å se hvor omsorgsfulle, kreative og snille naboer vi har. Den gamle barnehagen til Ola kom også nedenfor balkongen og sang for oss, forteller Karin

Kurven har fått mange turer opp og ned fra balkongen, og hver gang har det vært flere overraskelser å finne.

– Det har vært julaften og bursdag på en gang for Ola, smiler Karin og legger til:

– Det var godt at det endelig kunne komme noe fint ut av denne isolasjonen. For det har virkelig vært tøft for Ola å være innestengt her, så lenge. Jeg har også grudd meg litt for å fortelle folk om det, det føles jo litt skamfullt. Da varmer det ekstra mye at alle viser så mye omsorg, sier Karin.

– Utrolig takknemlige

Lørdag er den vesle familien på to endelig ute av isolasjonen. Da har de sittet inne i leiligheten i 17 dager: Først sju dager i nærkontaktkarantene, deretter ti dager etter en test.

– Vi gleder oss utrolig mye! Da skal vi være, masse utendørs, bade og møte folk igjen, sier Karin før hun legger til:

– Men akkurat i dag er vi bare utrolig takknemlige for den omsorgen folk i nabolaget har vist oss. Tusen takk til alle på Vålerenga som bidro til et lyspunkt i en tøff tid!

Les også

Her vil Miljøpartiet de Grønne bygge hundepark: – Helt perfekt!

Les også

I det nye prosjektet er bønder i byen en hedersbetegnelse. Et helt kvartal skal vies til grønne tradisjoner.

Les også

Tordentaler og krass kritikk: – Dette vil belaste innbyggerne i alle år fremover

Kommentarer til denne saken