«Mangfold kan ikke drepes».

Det var budskapet til Klanen, Vålerengas supportergruppering, på et stort banner på den ene kortsiden under klubbens hjemmekamp mot Odd. Budskapet var rettet mot terrorhandlingen i Oslo natt til lørdag.

To personer ble drept og 21 personer skadet i skytingen i hovedstaden som rammet London pub, Per på hjørnet og Herr Nilsen.

Vålerenga hadde på forhånd varslet ett minutt stillhet før oppgjøret. I tillegg var hjørneflaggene og Jonatan Tollås Nations kapteinsbind ikledd regnbuefargene.

Tidligere søndag la Vålerenga ned en drakt til støtte for ofrene ved blomsterhavet utenfor utestedene. Les saken her:

– Fotballen blir liten

Vålerenga har i mange år jobbet for å inkludere alle og bekjempe rasisme. På drakten bærer de teksten «mot rasisme», som er en del av bevegelsen «Vålerenga mot rasisme» som ble etablert for 25 år siden.

Klubben har også vært en forkjemper for Pride – og deltok blant annet i gårsdagens parade. Da var kaptein Nation blant de involverte.

– Vi har en kamp i morgen vi skal ha fokus på, men fotballen blir en liten del av samfunnet når slike ting skjer. Jeg har følt at vi har beveget oss i riktig retning over mange år, og at det å være seg selv og elske hvem man vil er mer og mer akseptert. Så kommer dette, sa Nation til klubbens nettside lørdag.

Odd-supporterne hadde også hengt opp et banner med regnbueflagget og teksten «Oslove».

LES OGSÅ: