Gå til sidens hovedinnhold

Her må Skeid-jentene måke banen selv: – Tragikomisk

Mandag kveld skulle damelaget til Skeid møte Bærum på den midlertidige hjemmebanen på Grefsen Stadion. Men der hadde ikke kommunen gjort banen klar for spill, og kampen ble derfor avlyst.

Damelaget er kastet ut av sin egen hjemmebane, på lik linje med resten av klubben etter at kunstgressbanen som har vært et verkende sår i to år, nok en gang må stenges.

– Alle spillerne var klare, så kommer vi og ser en bane som var ganske snølagt, sier trener for damelaget Emil Marøy.

Damelaget ligger på andreplass på tabellen og skulle møte rivalen Bærum som ligger på tredjeplass.

– Jentene hadde kjempelyst til å spille. Vi tok det vi fant av paller og mål, og prøvde så godt vi kunne å brøyte banen tre kvarter før kampstart, men det lot seg ikke gjøre til slutt. Nå har vi allerede hatt et langt år bak oss uten kamper, fortsetter treneren.

Ifølge dommerne blir kampen mest sannsynlig omberammet, hvis ikke taper Skeid-jentene 3–0 på walkover. Dette får de vite på onsdag.

  • Les om bakgrunnen til Skeid-banen her:

Les også

Flere tusen rammes: – Prøver å sminke grisen, men det er fortsatt en gris

Tragikomisk

– Det begynner å bli tragikomisk alle disse ringvirkningene den ødelagte banen på Nordre Åsen har fått for oss, sier daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand.

Han hyller likevel innsatsen jentene la inn før kampen.

– Det viser hvor mye de har savna å spille fotball. Det er bare trist at de først hives ut av egen bane, og så har ikke baneeieren gjort den klar til kamp. Nå er vi i sommersesongen der Bymiljøetaten drifter banene selv, og da er det deres jobb å gjøre banene klare for kamp.

Bymiljøetaten skriver i en e-post onsdag ettermiddag at de drifter om lag 100 av kommunens kunstgressbaner i sommersesongen i perioden 1. april. – 30. oktober, som innebærer kosting, løsgjøring og annet nødvendig vedlikeholdsarbeid på kunstgressbanene.

– Kommunen har ikke etablert et driftsapparat for å håndtere rydding av snø fra alle kunstgressbanene, da det erfaringsmessig svært sjelden kommer snø i løpet av denne perioden og den forsvinner gjerne raskt. Det vil kreve uforholdsmessig store ressurser å ha et slikt apparat i beredskap. Så er det selvfølgelig kjedelig at dette går utover aktiviteten som er planlagt på de banene som ble berørt av tirsdagens snøfall.

Rammer mange

Kunstgressbanen som var splitter ny i 2019 har blitt stengt fem ganger i et forsøk på å fikse ulike mangler. Kommunen har brukt 12 millioner kroner på rehabilitering av Nordre Åsen. Fortsatt er den ikke god nok til å bestå de nødvendige kvalitetstestene.

Og nå har Bymiljøetaten gått i gang med nok en runde med rehabilitering av Nordre Åsen.

Dette medførte at en barnecup med 700 deltakere måtte avlyses, 20 ungdomskamper må flyttes, A-laget på herre- og kvinnesiden må trene alternativ og 800 unge har mistet treningsbanen sin.

Bymiljøetaten skulle gi Skeid svar på torsdag i forrige uke om fremdriftsplanen på banen. Men det svaret kom aldri, og nå vet ikke Skeid om de får spilt hjemme mot Notodden den 24. oktober.

– Vi blir aldri ferdige med dette. Entreprenørene har ødelagt banen. De prøver å sminke grisen, men det er fortsatt en gris. Den eneste løsningen er å legge et helt nytt kunstgress over hele banen, sa Daniel Holmeide Strand, daglig leder i Skeid, til Avisa Oslo tidligere i oktober.

Men Bymiljøetaten er uenig i at banen ikke kan rettes opp uten å måtte legge helt nytt kunstgress.

– Vår konklusjon i samråd med kunstgressleverandør og testinstitutt er at kunstgresset lar seg reparere. Det er per i dag ikke aktuelt å legge en ny bane på Nordre Åsen. Det er viktig at vi nå får ferdigstilt disse siste punktene på banen før frosten kommer, slik at Skeid får en ferdig bane å spille på til seriestart 2022, sier Nedim Dizdarevic, kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten.

Les også

Full forvirring for Skeid før hjemmekamp: – Veldig krevende for oss

Les også

Mikel avslører bakgrunnen for det famøse Lyn-kaoset

Kommentarer til denne saken