Nødetatene rykket i 12.10-tiden ut til en trafikkulykke på E6 utgående ved Karihaugen.

– En bil ligger på taket, skrev politiet på Twitter.

Operasjonsleder Kim Vindsland bekrefter overfor Avisa Oslo at bilen har kjørt ned en skrent. Han viser til at det skal være videobilder av dette, samt vitnebeskrivelser.

Når AOs reportere ankom stedet, lå bilen på siden, etter å ha kjørt ned en høy skrent på rundt fire meter.

Bilen har ifølge innsatsleder på stedet Tonje Brandrud kommet fra Henrik Sørensens vei ved Karihaugen, før den falt ned skrenten og havnet på taket på E6. Der ligger det også en parkeringsplass kvinnen skal ha rygget fra, ifølge vitner til Avisa Oslo.

Det er store materielle skader på bilen.

Lettere skadd

– Hun er bevisst og har nakkesmerter. Vi har ikke fått informasjon om at hun er livstruende skadet, sier operasjonsleder Vindsland til AO rundt 12.45.

Fører av bilen skal være en kvinne i slutten av 50-årene, og er den eneste som er involvert i ulykken. Politiet var tirsdag på stedet og jobbet med å finne ut hva som har skjedd.

De har valgt å beslaglegge kvinnens førerkort.

Klokken 12.51 meldte politiet at fører av bilen var frigjort.

– Hun betegnes som lettere skadd, men kjøres til sykehus. Vi jobber fortsatt på stedet med å finne ut hva som har skjedd, sa operasjonsleder Vindsland.

Ber om at vitner tar kontakt

– Vi fikk melding om en bil som lå på taket på E6. Det viser seg at den har falt ned en skrent, sier innsatslederleder på stedet Tonje Brandrud til AO like før klokken 13.00.

Hun forteller at bilen har kommet fra Henrik Sørensens vei og landet i veibanen på E6.

– Nødetatene var ganske raskt på stedet og har fått frigjort fører som nå er sendt til sykehus. Personen betegnes som lettere skadd, men det har selvfølgelig vært en del krefter i sving så fører må undersøkes for å være helt sikre på skadegrad.

I 13-tiden var det kun berging av bilen som gjensto, før politiet ville foreta seg ytterligere undersøkelser og etterforskning. Politiet har ikke fått avhørt føreren enda.

– Vi har flere vitner som har kjørt på E6, og har blant annet video av at bilen treffer E6. Men vi har få vitner i Henrik Sørensens vei. Hvis det er vitner herfra som kan ha sett hendelsen, setter vi pris på om de tar kontakt med politiet.

Trafikale utfordringer

Ulykken forårsaket en del trafikale utfordringer på stedet, med sakte trafikk i ett felt, opplyste operasjonsleder Kim Vindsland i 12.30-tiden. Klokken 12.30 var to felt er stengt på grunn av trafikkulykken.

– Alternativ rute via Rv. 163, Østre Aker vei mot Tangerud/Lørenskog. Alternativt kan Strømsveien mot Grorud via Alfaset benyttes, skrev politiet på Twitter.

Det var også stillestående kø på Kairhaugveien.

Klokken 13.35 meldte Vegtrafikksentralen øst at veien var ryddet og åpen for trafikk.

– Køer som har bygget seg opp i forkant vil gradvis avta, skrev de på Twitter.

Skulle på besøk

AO har snakket med personen som den skadde kvinnen skulle besøke, Naserian. Hun så ikke hva som skjedde, men sier at noe beveget seg nedover mot skrenten og at hun gikk for å se hva det var.

– Da så jeg at det var bilen hennes. Det er ikke bra, sier hun og forteller hun vil komme seg på sykehuset der kvinnen i slutten av 50-årene er blitt fraktet.