Lillestrøm - Vålerenga 0-0

Søndag var det 10.500 tilskuere på plass på Åråsen stadion under derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga. Blant disse var det 1500 tilreisende VIF-supportere.

Da spillerne entret banen ble det fyrt opp bluss hos begge supportergrupperinger. Vålerenga-fansen kastet enkelte av blussene inn på banen.

Oppgjøret ble likevel sparket i gang klokken 19.00 – som planlagt. Men da det kun var spilt et par minutter ble det igjen kastet bluss på banen. Dermed måtte kampen stoppes.

Etter en liten stopp i spillet ble oppgjøret satt i gang igjen. Da lå det en tjukk tåkesky over arenaen.

Fullsatt arena

Vålerenga-fans fortsatte å fyre opp bluss på tribunen utover i kampen. I starten av andre omgang kastet supportere igjen pyroeffekter ut på gressmatten. Igjen ble det et kort opphold i kampen.

Supporterne sang for full hals mot hverandre – med stadige stikk til motstanderen. Bortefeltet, den ene korttribunen, var omtrent helt full med blåkledde bortesupportere. Vålerenga hadde fått 1500 billetter til kampen.

Det var første gang siden pandemien at Åråsen var fylt opp med så mange supportere. Samtlige billetter var solgt. I utgangspunktet rommer Lillestrøms hjemmearena rundt 12.500 tilskuere, men noen tusen plasser var utilgjengelige av sikkerhetsmessige årsaker.

Trøbbel tidligere

Det var store forventninger til det ofte heseblesende oppgjøret. Da lagene møttes i 2019, ble kampen i ettertid omdøpt til «pyro-derbyet».

Den gang måtte kampen stoppes etter ett minutt da deler av VIF-fansen kastet bluss ut på banen. Da var kampstart allerede forsinket etter mye pyro og blussing fra bortefansen bak det ene målet.

Etter kampen skal det også ha blitt kastet bluss opp mot en av leilighetsbalkongene som har utsikt ut mot Åråsen-gresset. LSK-bussen skal også ha blitt «ramponert».