– Det er en opplevelse ikke mange får – eller har muligheten til. Det var helt utrolig, forteller Matias Belli Moldskred til Avisa Oslo.

Det er ikke mange dagene siden 23-åringen landet igjen på norsk jord etter eventyret i Mellom-Amerika. Nylig fikk den tidligere Ullern- og Ready-spilleren muligheten til å representere morens hjemland i en landskamp.

I debuten svarte han attpåtil med å score ett mål i 7-0-seieren mot Turks- og Caicosøyene.

– Det var veldig gøy og kult å spille landskamp og representere moren min sitt land, forteller han.

Ellevill rundreise

Det var for noen uker siden at Moldskred våknet opp til en uventet melding fra Nicaraguas landslagstrener. Han spurte om nordmannen var interessert i å hjelpe Nicaragua i kvaliken til Qatar-VM.

– Da spurte han om det kunne være aktuelt for meg å representere Nicaragua sitt landslag. Det synes jeg naturligvis var veldig spennende. Det gikk fort videre fra det, forteller han.

Én uke senere hadde midtbanespilleren lagt bak seg en 22 timers reise til andre siden av jordkloden. Da hadde Moldskred reist Oslo-Istanbul, Istanbul-Bogotá, Bogotá-Panama og Panama-Nicaragua.

– Det var litt av en reise, ler Moldskred.

Slo gjennom i Oslo-fotballen

Moldskred har en eksotisk bakgrunn. Moren er født og oppvokst i Nicaragua. Det gjør ham spilleberettiget for Nicaraguas landslag.

Samtidig har hun forfedre fra Italia, som er der «Belli»-navnet stammer ifra. Faren til Moldskred er fra Norge, men 23-åringen ble født i Madrid og bodde tre år i Belgia i barndommen. Etter hvert bosatte familien seg på Høvik i Bærum, noen steinkast fra kommunegrensen til Oslo.

I oppveksten har Moldskred vært innom Oslo-klubbene Ullern og Ready. Han spilte på fotballakademiet til Ullern i fire år. Noen år senere, da han tok steget til seniorfotballen, fikk han kontrakt i Ready. Der fikk Moldskred sitt virkelige gjennombrudd.

Etter en sesong med storspill signerte han for Raufoss. Før denne sesongen tok han ytterligere ett steg på karrierestigen da Start i Obos-ligaen ønsket Moldskreds tjenester.

– Det er et opprykk som er målet, uten tvil. Det er planen å gå rett opp igjen. Det er det vi jobber for, sier han om årets målsetting.

I juni spiller Nicaragua to nye kamper i VM-kvalifiseringen. Om det passer med sesongstarten i Obos-ligaen, vil Moldskred trolig ta turen til Mellom-Amerika igjen.