Det uhyggelige synet møtte Eva Christin Meyn ved busstoppet på Møllefaret på Røa da hun skulle på jobb mandag morgen.

Noen hadde tydeligvis kastet en steinhelle rett gjennom den ene sideruta på busskuret. Klossen lå igjen midt i alt glasskåret som lå på bakken i store deler av busskuret.

– Jeg synes det er veldig unødvendig hærverk, rett og slett pøbelstreker, sier Eva Christin Meyn til Avisa Oslo.

Hun har delt bilde av hærverket på Facebook med teksten «Atter en gang». Det er nemlig ikke lenge siden sist.

Steinheller like ved

For bare en måned siden lå glasskårene strødd etter noen tydeligvis hadde kastet steinheller gjennom busskuret. Meyn påpeker at det ligger en rekke steinheller rett ved siden av busskuret.

– Jeg håper at de som er ansvarlig for at disse klossene ligger der kan fjerne dem. Nå har det skjedd to ganger med de samme klossene, så det er merkelig at de ikke er fjernet. De ligger helt tydelig i blikkfanget til noen som har lyst til å drive med skadeverk, fortsetter Meyn.

Hun klar på at dette først og fremst fremstår som unødvendig hærverk, selv om steinhellene ligger i nærheten.

Meyn merker seg delingene av bildene på Facebook har skapt diskusjoner, blant annet om hvorvidt ungdommene har nok å finne på under pandemien. Selv mener hun at det uansett er unødvendige pøbelstreker. Hun ønsker at hendelsene skal tas opp og debatteres på en skikkelig måte, og at foreldre i området snakker med ungdommene sine.

– Dette er kostbart og fører til glassbiter som folk og dyr kan skade seg på. Syklister kan punktere. Det er et skikkelig trist syn, synes hun.


Gjengangere

Ifølge Ruters pressevakt opplever de generelt lite hærverk på holdeplassene sine om dagen, med unntak av Møllefaret.

Når det skjer gjentatte ganger over en kort tidsperiode, slik som på Møllefaret, så monitorerer vi det systematisk. Det aller viktigste er at vi rykker ut umiddelbart når vi får varsel om hærverk. Dette er for å sikre området og hindre at knust glass er til fare for publikum. Her har vi et tett og godt samarbeid med Sporveien og Clear Channel (UIP) som utfører holdeplassdrift, svarer pressevakt Sofie Bruun i Ruter.

Hun påpeker at utbedring av slikt hærverk er kostbart og unødvendig, og oppfordrer folk til å varsle dem om de ser noe.

– Vi synes det er veldig synd at den type ting skjer flere ganger. For dem som bruker holdeplassene er det ikke hyggelig. Det er selvfølgelig også ressurskrevende å utbedre gjentatte tilfeller, men det er verst for de reisende og lokalmiljøet rundt.

Tirsdag morgen får Avisa Oslo beskjed av Eva Christin Meyn at glasskårene er ryddet bort.