Gå til sidens hovedinnhold

Her går sprekken to meter på langs – 1000 liter fosset ut per sekund

Det fosset ut 1000 liter i sekundet under lekkasjen som sørget for store vannmengder nedover Maridalsveien ved Alexander Kiellands plass på søndag.

– Det var en stor lekkasje. Det er mye vann som kommer ut av en sånn ledning, sier distriktsleder for Vann vest i Vann- og avløpsetaten (VAV), Tom Flinskau.

Gjennom mandagen har VAV jobbet med å reparere skaden, og har gravd opp et stort område rundt ledningen etter lekkasjen.

– Den ligger litt ugunstig til, det er tre stor vannledninger ved siden av hverandre og undersiden av de, fortsetter Flinskau.

Han utdyper at det betyr at de må bruke en såkalt supersuger, noe som gjør at reparasjonsarbeidene tar litt lengre tid. Planen er å utbedre skaden i løpet av mandagen, eventuelt tirsdagen hvis nødvendig.

Les også

Vannlekkasje skapte problemer i sentrum

401 ble varslet

Det var totalt 401 personer som ble varslet på SMS og fikk vannet avstengt gjennom deler av søndagen etter den store lekkasjen.

Lekkasjen oppsto klokken 06:35 og vannet var avstengt for beboere fra cirka klokken 11 til 19 på søndagen.

Noen beboere skal ha fått vannet gradvis tilbake gjennom disse timene.

– Langsprekk på to meter

– Da vi fikk gravet, fant vi at lekkasjen var på en 450 mm. overføringsledning, se bildet fra VAV under som viser det vi kaller en langsprekk på to meter. Denne kunne vi stenge ut slik at ingen beboere lenger var uten vann, svarer overingeniør vanndistribusjon, Knut Bygholm Bjelke i VAV.

Bjelke henviser til brannvesenet som håndterte tilbakemeldinger på stedet om materielle skader på kjellere som følge av lekkasjen.

Dersom noen mener å ha fått skader som følge av saken, bes de om å henvende seg til kommunen gjennom forsikringsselskap.

Kommentarer til denne saken