Av målestasjonene til Meteorologisk institutt er det Furuset som har fått mest nedbør i løpet av søndagen, med 34,9 millimeter. Deretter følger Høybråten med 30,6 millimeter.

Det har med andre ord høljet i Oslo søndag.

– De er de to stasjonene som har over 30. De andre stasjonene har litt lavere verdier, men det er mange som har over 20 millimeter. Det er nesten samtlige. Her på Blindern er vi oppe i 24 millimeter i løpet av dagen så langt, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt.

53 millimeter i Nordmarka

I Nordmarka er det målt enda høyere verdier med 41,9 millimeter på Tryvasshøgda og hele 53 millimeter på Bjørnholt.

– Det er ikke helt over ennå. Det vil fortsatt regne, men det ser ut som at den kraftigste nedbøren har gitt seg. Det kan likevel komme lett regn utover kvelden, før det ser ut til å ta slutt sent i kveld, eller tidlig i natt. Da flytter det seg østover, sier Haga.

Nøyaktig hvor mye det vil regne i løpet av søndag kveld, er han ikke sikker på.

– Noen millimeter blir det. Jeg vil tro mellom to og fem millimeter resten av kvelden, før det gir seg. Sånn sett blir det nok et lite påslag på de verdiene har fått allerede, sier Haga.

Slik så det ut i Akerselva søndag ettermiddag:

Krysser fingrene

For Oslo brann- og redningsetat (OBRE) har søndagen gått bedre enn forventet.

– Sammenlignet med det vi forventet da vi så værmeldingen, har det enn så lenge ikke vært det store trykket, sier Glenn Gulbrandsen vaktkommandør på 110-sentralen i OBRE.

Noen oppdrag har det imidlertid blitt:

– Vi har vært på noen adresser og bistått med pumper og slikt, sier Gulbrandsen.

Selv om det har gått relativt greit for seg så langt, er han spent på hva kvelden vil bringe.

– Det tar gjerne litt tid før brakken absorberer regnet. Det som ikke blir absorbert, blir ofte skjøvet inn i hus. Nå krysser vi fingrene for at bakken klarer å ta unna og at vannet går dit det skal, ikke inn i alles kjellere, sier Gulbrandsen.

Oransje flomvarsel

Søndag sendte også Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ut oransje flomvarsel for deler av Østlandet, inkludert Oslo.

«Det er allerede høy vannføring i mange vassdrag etter mye regn denne uken. Lørdag var det flomvannføring i flere vassdrag. Søndag ventes mye regn. Det vil igjen føre til raskt økende vannføring i små og mellomstore elver. I områdene som får mest nedbør er det fare for flom på oransje nivå. Det kan gi omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder», heter det i varselet.

I 18-tiden sto flere biler delvis i vann i Bærum som følge av oversvømmelse i Lommedalselva. Ved Lørgenskog stasjon står en bil fast i vannmassene søndag kveld, skriver Romerikes Blad.