17 minutter inn i det nye året meldte Oslo brannvesen om en dramatisk brann. Store mannskaper rykket ut til Bølerlia der det var full fyr på en terrasse.

– Trolig er det fyrverkeri som har truffet taket på terrassen og sørget for at det tok fyr. Men heldigvis var det ingen hjemme i boligen, sier brannmester Øivind Johansen til Avisa Oslo.

Flere vitner Avisa Oslo snakket med på stedet fortalte om dramatiske minutter fra de så brannen til nødetatene ankom stedet.

– Varslet naboene

– Det var både skremmende og dramatisk. Jeg hadde ikke med meg min egen telefon, men fikk tak i en annen telefon og ringte brannvesenet. Jeg fikk beskjed om å varsle alle naboene og fikk ringt på dørene, sier Alexandra Ødegård til Avisa Oslo.

Enkelte av brannmannskapene og andre naboer mener det Ødegård gjorde var en viktig og god gjerning.

– Hun er en helt. Det var bra at hun fikk varslet oss andre, sier en nabo som ikke ønsker å ha navnet i avisen.

– Jeg så det ikke selv, men det var bra at mamma handlet, sier datteren Marina Michelle Ødegård.

Oslos kanskje første helt i det nye året er ikke den som fremhever seg selv.

– Jeg gjorde vel bare det alle ville gjort. Jeg håper jo at det jeg gjorde bidro til å varsle andre, sier mamma Ødegård.

Siste brann før pensjonisttilværelsen

Brannen brøt ut på en terrasse i en leilighet i tredje etasje på en blokk på fire etasjer. Politiet vet ikke hvem som stod bak skytingen av fyrverkeriet.

– Mannskapene gjorde en fantastisk innsats. Takket være at de kom raskt til stedet og gjorde et godt arbeid ble det bare ytre skader. Eierne kan flytte rett inn når de kommer tilbake, sier brannmester Johansen.

Han hadde sin aller siste vakt for Oslo brannvesen. Etter over 41 år som feier og brannmann er han pensjonist når han våkner etter vakten natt til 1. januar.