Gå til sidens hovedinnhold

Her er bilen i rulleskiløypa: – Tør ikke tenke på hva som kunne skjedd

Dette kunne gått fryktelig galt. Heldigvis møtte ikke kjøretøyet noen skiløpere på vei ned bakken.

Artikkelen er over 1 år gammel

Rutinesvikt får skylden for at en bil kunne kjøre inn i rulleskiløypa i Holmenkollen. En ivrig mosjonist filmet opptrinnet.

Det var kvelden mandag 2. november at en av byens innbyggere tok seg en treningsøkt på rulleski i Holmenkollen. Økta nærmet seg slutten da mannen la merke til en bil som sto midt i rulleskiløypa, nedenfor Midtstubakken.

Ifølge sin egen beskrivelse i en e-post til Oslo kommune tok mosjonisten av seg rulleskiene og gikk opp til bilisten. Føreren fikk beskjed om å fjerne seg fra løypa – fortrinnsvis ved rygge opp, i stedet for å kjøre ned og snu, og dermed skape en farlig situasjon.

Den gang ei.

Bare minutter senere observerte skiløperen at kjøretøyet var på vei ned mot stadion, før sjåføren snudde og kjørte opp rulleskiløypa igjen.

«Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd dersom noen hadde kommet ned fra Midtstubakken på rulleski i 40–50 km/t akkurat da» skriver innbyggeren i e-posten til kommunen.

Han avslutter henvendelsen til kommunen med å be om at porten ved Midtstubakken låses, eller at innkjøringa på annen måte blokkeres for biler.

Allerede morgenen etter får mosjonisten svar fra Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune:

«Her har det skjedd en rutinesvikt hos oss. Porten ved toppen av Midtstubakken skal i utgangspunktet alltid være lukket, og låses etter at driftspersonellet vårt har utført arbeider i Midtstubakken. Vi tar en runde på dette internt slik at vi unngår slike farlig situasjoner i fremtiden» heter det i svaret fra Henrik Unhjem-Teigenes, som er arenakoordinator i Holmenkollen Nasjonalanlegg.

Avisa Oslo har forsøkt å kontakte tipseren, uten å få svar.

Kommentarer til denne saken