Gå til sidens hovedinnhold

Her er bildet Vålerenga-fansen har ventet på: Nå er Layouni klar for klubben

Amor Layouni (28) er blitt koblet til Oslo-klubben i flere uker. Nå har svensk-tunisieren endelig signert.

Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren, som scoret ti mål i Eliteserien i 2019, er offisielt Vålerenga-spiller. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

28-åringen landet på Gardermoen mandag kveld og reise direkte til Valle for å gjennomføre de siste detaljene. Nå har han signert en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen. Han får nummer 11 på drakten.

Layouni vil dermed bidra til at Vålerenga får et sterkt ønsket alternativ på kanten. Han kommer fra den egyptiske klubben Pyramids.

– Jeg er veldig glad for å endelig være på plass i Vålerenga, og nå kan supporterne forvente seg kaos på kanten, sier han til klubben.

Enorm kraft

Trener Dag-Eilev Fagermo er glad for at overgangen er i boks.

– Han har en enorm kraft, er hurtig og passer perfekt inn som kantspiller i vårt 4-3-3-system. Vi vet godt hva vi får etter å ha scoutet Amor i lang tid. og er naturligvis meget godt fornøyd med at avtalen nå er i boks, sier han i pressemeldingen.

Layouni er dermed den første av det som kan være flere nye spillere inn på Valle den kommende tiden. Fagermo har overfor Avisa Oslo antydet at klubben også er på utkikk etter et spissalternativ og en spiller som kan forsterke forsvaret.

Vanskelig prosess

Både VG og Nettavisen har den siste tiden skrevet at en Layouni-overgang ville skje innen kort tid. Da Avisa Oslo møtte Jørgen Ingebrigtsen, sportssjef i Vålerenga, forrige uke, la han heller ikke skjul på at Layouni var en interessant mann for Vålerenga.

Det var derimot ikke gitt at en overgang skulle gå i boks på det tidspunktet, ifølge sportssjefen.

– Han har sine ting å løse, og vi har våre ting å løse dersom det skal gå. Han er åpenbart en veldig god spiller som har vært med i den potten av spillere som vi har sjekket ut. Det er mange ting som må klaffe, så kan man håpe det, men det er for tidlig å si, sa Ingebrigtsen til Avisa Oslo.

Les også

Nå starter oppkjøringa – følg med når Enga-sesongen sparkes i gang

Kommentarer til denne saken