Bygården er strippet helt ned til skjelettet. Det dures og borres. Bak Oda-trioen på fortauet suse trafikken forbi i Kjølberggata og opp til Tøyen-krysset.

Om et drøyt år skal bygningen fylles med kontorer til opp mot 400 ansatte i selskapet. I første etasje blir det både bar og restaurant.

– Tøyen representerer mye av det vi er som selskap. Vi er en ganske mangfoldig gjeng, og Tøyen er et veldig mangfold sted. Det falt naturlig å finne et sentralt sted – Tøyen skilte seg ut, sier Gustav Reiss, som har vært Odas prosjektleder for flyttingen.

For øyeblikket holder selskapet til i Nydalen. I juni annonserte de at de skulle flytte til Tøyen, men ikke hvor i bydelen. Nå er det altså klart.

– Lysene skal ikke slukkes hver kveld, supplerer Kristin Thornes Woldsdal, som er norgessjef i selskapet. Prosjektgruppen gjennomførte i starten av prosessen gjennomførte en spørreundersøkelse blant de ansatte. Tøyen var førstevalget.

Snart blir det en realitet for selskapet, som har vokst i ekspressfart de siste årene. Fra 2016 til 2020 ble omsetningen femdoblet. I sistnevnte år lå den på snaut to milliarder kroner.

– Det er viktig for oss at hovedkontoret er et sted hvor folk har lyst til å komme på jobb. Så vi har villet unngå steder som er langt fra sentrum og med lite liv etter arbeidstid, sier kommunikasjonssjef Simen Sletsjøe.

Fyller tomt bygg

I høst startet rivningen av bygningen. Interessen på Kampen og Tøyen har vært stor for hvem som skal inn i bygården.

Det er ikke klart hvilken bar eller restaurant som flytter inn i første etasje, men Reiss lover at det skal bli bra.

– Det sikrer at vi får noen som er i tråd med det vi ønsker og hvem vi er. Vi har stort fokus på bærekraft, og vil at de skal bruke lokalt mat og ha variasjon. Vi har virkelig jobbet med å få til et fint kjøkken. Det blir også kantina vår, sier prosjektlederen.


I tillegg ønsker selskapet at det skal holdes arrangementer i første etasje, for eksempel fagprater eller andre samarbeidsprosjekter de har med universiteter og skoler.

Den første synlige endringen vil være at fasaden på bygget kommer opp før sommeren. Den blir i rød-brunt, slik som flere andre av de høyeste bygningene rundt Tøyen torg.

Etter at fasaden er på plass, starter jobben med det innvendige.

– Vi ser for oss at hverdagen blir mer fleksibel enn før korona. Samtidig tror vi at det er viktig å møtes på jobb. Det er en viktig del for å bygge kulturen i selskapet, sier norgessjef Thornes Woldsdal.

Takterrasse og planter

Bygget vil få en takterrasse, men det er usikkert om den blir tilgjengelig for flere enn Odas ansatte. Trioen forteller at de håper å få til et serveringstilbud på toppen, som en del av driften i første etasje, men det må først avklares om det er praktisk mulig.

På baksiden av bygningen, i Brinken, en i dag grå og pregløs passasje, skal det «forgrønnes». I tillegg er planen å ha en gangmulighet gjennom bygget.

– Det kan fort bli snarveien mellom Tøyen og Kampen, sier Sletsjøe.

400 nye arbeidsplasser på Tøyen vil også ha effekt for servicetilbudene i området, tror Oda-gjengen.

– Vi måtte finne noe som føltes rett. Mange av oss bor her også. Sånn sett er Tøyen perfekt, sier Reiss.

Sletsjøe legger til:

– Det er noe med bymiljøet her kontra Nydalen. Det er mer levende, flere grøntområder og mer dynamisk – også etter jobb.