Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det fossilfri sone under byggingen

Byggingen av det nyskapende sykehjemmet starter i mars.

Kommunen har nå skrevet kontrakt med entreprenør. Det betyr at spaden for Furuset Hageby snart kan settes i jorda.

– Omsorgsbygg og AF Gruppen har nå signert kontrakten som bringer Furuset Hageby et steg nærmere å bli realisert. Kontrakten på en verdi av 482 millioner kroner eksklusiv moms og innebærer detaljprosjektering og bygging, samt idriftsettelse, overtakelse og prøvedrift av landsbyen, melder Oslo kommune i en pressemelding tirsdag.

Furuset Hageby har byggestart i mars 2021, og skal være klar for prøvedrift sommeren 2023.

Det nye sykehjemmet blir utformet som en hageby og blir det andre av dette slaget i Oslo. Dronning Ingrids hage på Tøyen er det første.

Fossilfri anleggsplass

– Sykehjemmet skal være universelt utformet og fleksibelt med mulighet for boliger tilrettelagt for par. Det skal være fokus på trygghet og god livskvalitet med velferdsteknologi. Målet er et godt arbeidsmiljø med fornøyde beboere, pårørende og ansatte, forteller Lars Henrik Bøhler, administrerende direktør i Omsorgsbygg.

Les også

Reagerer på fossilfri sone på Tøyen: – Byrådet sparker beina under seg selv

Prosjektet er et FutureBuilt-prosjekt med svært høye miljøambisjoner. Dette gjelder både reduksjon av klimagassutslipp, energieffektive tiltak i bygningskroppen, bruk av fornybar energi, og riktig materialbruk. Byggeplassen skal være fossilfri og bygget skal BREEAM-sertifiseres til Excellent.

– Vi i AF Gruppen er takknemlige for at Omsorgsbygg valgte oss som totalentreprenører for dette spennende, og meningsfylte prosjektet. Furuset Hageby er et fremtidsrettet prosjekt hvor miljø virkelig er blitt satt på dagsorden, forteller Bård Georg Eckmann, prosjektleder i AF Bygg Oslo.

Kommentarer til denne saken