Gå til sidens hovedinnhold

Heming-kompisene overrasket hele alpinverden. Dette er favorittbakken i Oslo

Oslo-guttene Henrik Røa og Fabian Wilkens Solheim overrasket begge stort i alpin-VM i Italia. De mener hovedstaden er en god arena for å bli god i alpint.

Cortina d'Ampezzo (NTB): Henrik Røa ble først ordentlig lagt merke til da han klinket til med en 16.-plass i den legendariske løypa i Kitzbühel i verdenscupen. Etter mange år med skader og mye motgang fikk han plass på VM-laget sammen med Kjetil Jansrud.

I Italia kjørte han inn til en 19.-plass i super-G, før han tok en svært sterk 10.-plass i utforen. 25-åringen begynte i Heming som ung og forteller om en fin tid der han utviklet seg som alpinist.

– Jeg møtte en stor og fin gruppe. Og når det er en så stor gruppe som det vi var, er det alltid noen som er mer interessert enn andre. Vi pushet hverandre bra og hadde fine trenere som geleidet hverandre i riktig retning, sier Røa til NTB.

Som ung tilbrakte han mange år med Solheim som er ett år yngre. De gikk også på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) sammen. Solheim var en del av laget som overrasket med gull i lagkonkurransen i parallellslalåm onsdag.

Wyller

Mulighetene for å stå i ordentlig store alpinbakker i Oslo er ganske begrenset, men sjansene for å bli god er til stede, forklarer Røa:

– Det er ikke de beste bakkene, men det som er fint med Oslo, er at det ofte er korte bakker. Da er det korte heiser, og det går fort å komme seg rundt. Da rekker man mange turer på halvannen eller to timer med tanke på trasé og tid som er fordelaktig. Da får man flere repetisjoner, forklarer Røa.

– Hva er favorittbakken?

– Favoritten må være Wyller. Det er ikke der jeg vant mitt første FIS-renn, men jeg vant iallfall mitt første renn i aldersbestemte klasser, så Wyller står høyt, sier Røa.

– Jeg har stått mest i Wyller, men det er ikke favorittbakken. Den er litt for flat, så jeg får det ikke helt til å gå fort der, svarer Solheim.

Wyllerløypa i Sørkedalen åpnet i 1956 og ble oppkalt etter Oslo-alpinisten Andreas Wyller.

Les også

Cecilie (20) løper i en av de mest brutale. Her er Oslos beste trapper til trening

Bli med i en klubb

Mange alpinister på landslaget kommer fra Asker og Bærum, men begge mener Oslo er et godt utgangspunkt for å bli rask på ski.

– Jeg vil si alt ligger til rette. Så lenge du har en skibakke som er i nærheten. Du har Tryvann med Wyller. Og Varingskollen er en bra bakke. Det er helt klart mulig å bli god i Oslo, sier Solheim, som har følgende tips til alle barn og foreldre med barn som er interessert i alpint:

– Hvis du er interessert og har lyst til å satse selv, må du komme deg inn i en klubb, få organisert trening og et miljø. Det har hatt mye å si for meg med et bra miljø. Da er det gøy på trening, og man får lyst til å dra på trening, for man møter vennene sine der.

Røa har kommet hjem fra Cortina og er i karantene i Oslo. Etter karantenen ser han fram til fartsrennene i verdenscupen i østerrikske Saalbach i begynnelsen av neste måned. Solheim kjørte ut i finaleomgangen i storslalåmrennet fredag. Neste for ham blir storslalåmrennene i bulgarske Bansko 27. og 28. februar.

NB: Her kan man kjøre alpint i Oslo: www.skiforbundet.no/oslo/alpint/anlegg/

Kommentarer til denne saken