– Jeg vil først si at det er uakseptabelt at folk får trusler, sier Kjerkol til Avisa Oslo.

Sitatet kommer i etterkant av at avisa i går fikk opplyst av Folkehelseinstituttet (FHI) at de hadde anmeldt trusler om vold og drap mot enkelte ledere, inkludert direktør Camilla Stoltenberg.

Samtidig fortalte også helsebyråd Robert Steen (Ap) at han hadde mottatt sin andel trusler i løpet av koronapandemien.

– Jeg merker at det negative presset øker når det handler om pandemisaker, sier partikollegaen og helseminister Kjerkol om hvordan hun selv oppfatter situasjonen.

Kjerkol påpeker at hun som politiker får en del ufine meldinger, og at det ofte er stygge kommentarer på Facebook.

– Selv om jeg ikke har mottatt alvorlige trusler, vet jeg dessverre fra andres historier at det kan være bakdelen ved å delta i offentlig debatt eller å være en offentlig person. Og sånn skal det ikke være, understreker Ingvild Kjerkol om truslene.

Som følge av truslene har FHI bedt medarbeidere om å følge enkelte forsiktighetsregler. Disse gjelder både når de ansatte er på jobb og når de forlater FHIs lokaler.

– Vi får mange henvendelser fra befolkningen. Både oppmuntringer, sinne, fortvilelse, nokså grove utskjellinger og noen åpenbare trusler mot ansattes liv og helse. De kommer som epost, SMS eller telefonhenvendelser, sa assisterende FHI-direktør Gun Peggy Strømstad Knudsen generelt om truslene til Avisa Oslo.