I 07-tiden tirsdag morgen fant politiet en kvinne død på en adresse på Hellerud i Oslo. Tirsdag kveld kan Anne Alræk Solem, seksjonsleder for drap i Oslo-politiet, opplyse overfor Avisa Oslo at avdøde var i 20-årene og norsk statsborger.

Politiet har nå fått endelig bekreftet kvinnens identitet, etter at det først var noe uklart.

– Politiet har ikke sikker identitet på den avdøde, men en indikasjon på hvem det kan være. Pårørende er varslet med forbehold, sa Solem på en pressekonferanse om drapssaken tirsdag ettermiddag.

Ifølge Avisa Oslos opplysninger var avdøde 25 år gammel. Hun skal ha flyttet til den aktuelle adressen på Hellerud for kun kort tid siden.

I avhør tirsdag kveld

Like etter klokken 19 forteller Solem at avhørene av den rumenske mannen i 20-årene som er siktet for drapet, akkurat har startet.

– Vi kommer ikke til å kommentere avhøret underveis, skriver hun i en tekstmelding til Avisa Oslo.

Klokken 21.30 sitter mannen ennå i avhør. Ifølge Solem vil politiet neppe gi ytterligere kommentarer om etterforskningen før onsdag morgen.

Før avhøret av siktede startet tirsdag kveld var Avisa Oslo i kontakt med hans forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl. Da ønsket hun ikke å kommentere saken.

– Det er ikke så mye jeg kan si per nå, sier Grøndahl.

Kolliderte på E6

Den drapssiktede mannen ble pågrepet etter en kollisjon på E6 mellom Morskogen og Espa like etter klokken 06 tirsdag morgen – en time før kvinnen ble funnet død på Hellerud.

Da skal han ha kjørt nordover i feil kjøreretning på motorveien i om lag 1,3 kilometer – før han frontkolliderte med en personbil som kom kjørende sørover.

Bilder fra stedet viser at mannen skal ha kjørt gjennom en bom ved Espa for ta seg inn på E6 i feil retning.

Til tross for et voldsomt sammenstøt som resulterte i store materielle skader, ble verken mannen eller de to personene i 50-årene som satt i den andre bilen, alvorlig skadet.

Siktede ble sendt til Akerhus universitetssykehus (Ahus) for medisinsk behandling, mens personene som satt i den andre bilen ble kjørt til Hamar sykehus.

Drap og drapsforsøk

Det var opplysninger som politiet fikk etter kollisjonen på E6, som førte dem til adressen på Hellerud, der de altså fant kvinnen død.

– Jeg kan bekrefte at det var informasjon som fremkom på stedet som førte til at vi fant den døde kvinnen, sa Solem til Avisa Oslo etter pressekonferansen tirsdag ettermiddag.

Videre opplyste hun at det skal ha vært en relasjon mellom mannen og fornærmede, men hun ønsket ikke å gå nærmere inn på det.

I tillegg til drap på kvinnen, er mannen siktet for drapsforsøk på de to personene i den andre bilen på E6. Det er foreløpig uklart hvordan han stiller seg til siktelsen. Mannen er ikke kjent for politiet fra tidligere saker.

Det er ventet at han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett enten onsdag eller torsdag.

Se opptak av politiets pressekonferanse om drapssaken: