– Siktede knyttet seg til drapshandlingen, samt kjøringen på E6. Han erkjenner de faktiske forhold. Han har per nå ikke tatt stiling til straffeskyld. Politiet kommer ikke til å kommentere innholdet i forklaringen til siktede, men kan bekrefte at han samarbeider med politiet, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag morgen.

Mannen i 20-årene er siktet for drap på en 25 år gammel kvinne. Han ble avhørt av politiet tirsdag kveld over flere timer.

Den siktede mannen har samtykket til fengsling og vil bli fremstilt for varetektsfengsling på onsdag.

Ikke kommet til straffskyld

– Han har forklart seg detaljert og samarbeidet med politiet, svarer siktedes forsvarer, Cathrine Grøndahl i en SMS tidligere onsdag morgen.

– Hvordan stiller han seg til straffskyld?

– Formelt har vi ikke kommet dit i avhøret, svarte Grøndahl da, før politiets pressemelding.

Det er foreløpig ikke opprettet en bistandsadvokat for de pårørende, men politiet opplyser at de er i dialog med dem gjennom pårørendekontakt.

Avdekket etter trafikkulykke

Mannen ble siktet for drap på tirsdag. Politiet avdekket drapet etter at han hadde frontkollidert med en annen bil på E6 mellom Morskogen og Espa.

Politiet beskriver at de fikk informasjon på ulykkesstedet på E6 som førte dem til en leilighet på Hellerud i Oslo. Der fant de en død kvinne som førte til at de startet full drapsetterforskning.

Foreløpig har politiet holdt kortene svært tett til brystet. De vil heller ikke onsdag morgen gå ut med det de mener er drapsårsak eller hva slags informasjon etter trafikkulykken som ledet dem til Hellerud.

– Politiet er fremdeles i innledende fase av etterforskning. Det er av den grunn for tidlig å gå utmed detaljer i saken, begrunner politiet i pressemeldingen.

Selv om trafikkulykken ført ble håndtert av Øst politidistrikt, har Oslo politidistrikt overtatt også den saken. Mannen i 20-årene er siktet for drapsforsøk etter å ha kjørt i feil kjøreretning på motorveien i 1,3 kilometer før han kolliderte inn i den andre bilen.

Hellerud-drapet: Offeret er en 25 år gammel kvinne

Kvinne funnet død på Hellerud – mann siktet for drap og drapsforsøk