Søndag kunne man virkelig nyte sommertemperaturer, med 26 grader på Bygdøy og 25,7 på Blindern i Oslo. Også i dag melder Meteorologisk institutt fint vær, men etter en kald vår hvor man har sett folk bruke boblejakker i mai, er det store spørsmålet: Hvordan blir været framover?

– Det kommer litt an på hvordan man ser på det. Det blir stort sett opphold denne uka. Det kan komme enkelte byger, men sannsynligheten er liten, i hvert fall fram til helgen, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør.

Synkende temperaturer

Hun melder også at temperaturen vil synke, men ikke så mye mer enn til 20 grader midt på dagen.

– Hvorfor blir det litt kaldere?

– Mye av årsaken er at det blir mer skyer, men de store vindsystemene påvirker også temperaturen. Høytrykket har plassert seg over Sverige og Finland, og det gjør at vi får østlig vind, som er kjølig. Den varme lufta vil bevege seg nordover, noe som gjør at Nord-Norge vil få varmere vær i løpet av uka, svarer Skattør.

Hun har likevel en god nyhet. Allerede til helgen spår hun varmere vær, og hun tror også vi slipper en ny runde med like kalde temperaturer som i mai.

– Prognosene blir mer usikre jo lengre fram i tid vi ser, men det er overveiende sannsynlighet at vi får fint vær til helgen. Og vi går mot sommer, så det blir mer og mer sommertemperaturer framover, sier Skattør.