Gå til sidens hovedinnhold

Heidi Nordby Lunde går av som Oslo Høyres leder

Heidi Nordby Lunde går av som Oslo Høyres leder. Det bekrefter Oslo Høyres valgkomitéleder Jens Jørgen Lie til Avisa Oslo.

Saken oppdateres.

Valgkomitéen i Oslo Høyre har fått beskjed av Nordby Lunde om at hun ikke er aktuell for vervet som leder i fylkeslaget ette årsmøtet i januar. Ifølge Lie fikk han beskjed om dette fra Nordby Lunde på fredag.

Oslo Høyre skal ha årsmøte i januar. Ettersom stortingspolitikeren Nordby Lunde takker nei, får fylkeslaget en ny leder.

– Har noen andre stilt seg til disposisjon til å bli Oslo Høyres leder?

– Ingen kommentar, svarer valgkomiteleder Jens Jørgen Lie.

Kilder har oppgitt overfor Avisa Oslo at det er intern uro i fylkeslaget. Vårt Oslo erfarte tirsdag at halvparten av Oslo Høyres 15 bydelslag har gitt valgkomiteen beskjed om at Lunde bør skiftes ut.

Ny leder for fylkeslaget velges på Høyres årsmøte i januar. Det er foreløpig ikke klart hvem som er kandidat til å ta over vervet.

Avisa Oslo har forsøkt å komme i kontakt med Nordby Lunde, men har foreløpig ikke lykkes.

Les også

Oslo Høyres leder: – Høyre sentralt må anerkjenne at flesteparten av våre velgere og Norges befolkning bor i byene

Heidi Nordby Lunde er tidligere medlem av Frp, men meldte seg inn i Høyre i 2005. Hun har sittet på Stortinget for Oslo Høyre siden 2013, og ble i 2018 valgt til leder i Oslo Høyre.

Etter stortingsvalget i høst, uttalte Nordby Lunde at hun mente Høyre hadde en jobb å gjøre for å vinne tilbake statusen som et urbant og liberalt byparti. Da hadde Høyre gått tilbake 2,9 prosentpoeng i Oslo sammenlignet med valget i 2017.

Kommentarer til denne saken