Saken oppdateres.

Valgkomitéen i Oslo Høyre har fått beskjed av Nordby Lunde om at hun ikke er aktuell for vervet som leder i fylkeslaget ette årsmøtet i januar. Ifølge Lie fikk han beskjed om dette fra Nordby Lunde på fredag.

Oslo Høyre skal ha årsmøte i januar. Ettersom stortingspolitikeren Nordby Lunde takker nei, får fylkeslaget en ny leder.

– Har noen andre stilt seg til disposisjon til å bli Oslo Høyres leder?

– Ingen kommentar, svarer valgkomiteleder Jens Jørgen Lie.

Kilder har oppgitt overfor Avisa Oslo at det er intern uro i fylkeslaget. Vårt Oslo erfarte tirsdag at halvparten av Oslo Høyres 15 bydelslag har gitt valgkomiteen beskjed om at Lunde bør skiftes ut.

Ny leder for fylkeslaget velges på Høyres årsmøte i januar. Det er foreløpig ikke klart hvem som er kandidat til å ta over vervet.

Avisa Oslo har forsøkt å komme i kontakt med Nordby Lunde, men har foreløpig ikke lykkes.

Heidi Nordby Lunde er tidligere medlem av Frp, men meldte seg inn i Høyre i 2005. Hun har sittet på Stortinget for Oslo Høyre siden 2013, og ble i 2018 valgt til leder i Oslo Høyre.

Etter stortingsvalget i høst, uttalte Nordby Lunde at hun mente Høyre hadde en jobb å gjøre for å vinne tilbake statusen som et urbant og liberalt byparti. Da hadde Høyre gått tilbake 2,9 prosentpoeng i Oslo sammenlignet med valget i 2017.