– Dette er stamhjørnet til veldig mange av supporterne våre. Det er fryktelig tøft. Det er mange som er her etter Bohemen stenger (Vålerengas supporterpub). Da kommer våre supportere til Herr Nilsen og Per på hjørnet, forteller Mehran Amundsen-Ansari, markedssjef i Vålerenga, til Avisa Oslo.

Før Oslo-lagets kamp mot Odd søndag, dro han ned til sentrum, der terrorhandlingen fant sted natt til lørdag. To personer ble drept og 21 personer skadet i skytingen i Oslo som rammet London pub, Per på hjørnet og Herr Nilsen.

Amundsen-Ansari la ned en Vålerenga-drakt med nummer 12 i regnbuefargene ved blomsterhavet for å hedre de rammede.

– Det er ufattelig trist det som har skjedd. Tragisk, sier han.

Markering under kveldens kamp

– Det blir ett minutts stillhet før kampen i kveld for å minnes de omkomne og berørte av hendelsen i Oslo natt til lørdag, skrev Vålerenga Fotball på Twitter tidligere søndag.

Klubben skulle uansett ha en Pride-markering i anledning den planlagte feiring denne helgen, men etter terrorhendelsene vil klubben utvide markeringen.

– Vi er gode på å markere, men med tanke på det som har skjedd så legger vi inn ett minutt stillhet og spillerne spiller med sørgebånd, sier arrangementsansvarlig i Vålerenga, Anita Alexandersen.

Hjørneflaggene vil også bli kledd i regnbuefargene. Det samme vil kapteinsbindet rundt lagets kaptein.

Jobber for inkludering

Vålerenga har i mange år jobbet for å inkludere alle og bekjempe rasisme. På drakten bærer de teksten «mot rasisme», som er en del av bevegelsen «Vålerenga mot rasisme» som ble etablert for 25 år siden.

Klubben har også vært en forkjemper for Pride – og deltok blant annet i gårsdagens parade. Da var kaptein Jonatan Tollås Nation blant de involverte.

– Vålerenga jobber veldig mye med å inkludere alle og bekjempe rasisme. Så skjer dette i egen by. Hvordan kjennes det?

– Det er surrealistisk at dette skal skje i Norge og Oslo. Jeg har vært så forbanna disse to dagene. Det skal ikke være mulig, men dessverre finnes sånne mennesker i 2022. Vi må kjempe på videre. Vi kan ikke la oss knekke av dette. Vi må kjempe hardere enn noen gang, sier Amundsen-Ansari.

LES OGSÅ: