– Vi har ikke holdt sammen helt til nå, det var mange år hvor vi ikke spilte sammen, forteller Totto Hansen.

Trommisen var med og starte bandet Funhouse sammen med Marius Müller og Pål Reinertsen i 1990.

I dag er det bare to igjen av trioen. Marius Müller døde i 1999, ni år etter at bandet først så dagens lys. Resten av bandet består av Per Hillestad, Pål Reinertsen, Kristian Wentzel, Odd Einar Norheim, gitarist Tommy Kristiansen og Totto.

Rørende

I 2018, da Müller skulle fylt 60 år, holdt bandet en hyllestkonsert til den tidligere vokalisten og gitaristen.

– Vi hadde det så gøy da vi holdt konsert igjen, at vi bestemte seg for at det ikke skulle være siste gang, forteller Totto.

Nå skal de igjen stå på scenen sammen. Første konsert gikk av stabelen i Sogndal tidligere i sommer, under fanen «Funhouse plays Müller».

Bandet spiller mange av de gamle klassikerne til Marius Müller, som «Carmen», «Den du veit» og «Engel».

– Det var så rørende da vi holdt konsert i Sogndal. 3.000 mennesker hadde møtt opp, fullt hus, og folk sang med på låtene våre.

De hadde håpet å kunne reise landet rundt og hatt enda flere konserter, men etter to år med pandemi var det meste av konsertscener fullbooket.

– Nå har vi bestemt oss for å reise på turné neste sommer, vi er allerede i full gang med planleggingen, forteller Hansen.

Aldri for gamle

Savnet etter Marius Müller er hele tiden til stede.

– Vi savner jo Marius veldig. Det var han som var grunnpilaren i bandet, men på den annen side så er det hyggelig for oss å føre både musikken hans og hans navn videre ved å dra ut og spille. Men det er klart det blir mye følelser når vi er ute og spiller. Men det er hyggelige følelser.

Mange av bandmedlemmene er i dag i sekstiåra, trommisen Totto forteller at alderen, den har ingenting å si når de står på scenen.

– Se på Rolling Stones, sier han og ler høyt.

– Det er jo sånn at musikken har ingen grenser. Vi spiller rock n' roll så det suser enda. Vi stopper ikke opp selv om noen av oss har fylt 60.

– Det er like moro å spille, og ikke minst å spille de låtene i dag, som det var for 20–30 år siden. Hvis ikke hadde vi ikke holdt på med dette.

Funhouse spiller på Rockefeller torsdag 25.08.