En bilist har kjørt av veien i Holmenkollveien ved Frognerseteren, melder operasjonssentralen i Oslo politidistrikt klokken 14.35 mandag ettermiddag. Det er vanskelige kjøreforhold på stedet, med snø og temperaturer rundt null.

Klokka 18.15 opplyser Sven Christian Lie, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, at bilføreren er 18 år gammel. På spørsmål om årsak til ulykken, svarer han:

– Føre og fart.

Veien ble sperret i en periode mandag ettermiddag for å trekke bilen opp fra skråningen.

– Jeg vet ikke eksakt årsak til at de dro av veien, men det er besluttet å ta beslag i førerkortet til føreren. Det er jo snø på veien, så det kan være en sammenheng, men jeg vil ikke spekulere for mye, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Avisa Oslo klokken 15.30.

Det vil bli gjennomført avhør med de to involverte. De skal ikke være nevneverdig skadet.

Like før klokken 14.45 opplyser politiets operasjonsleder, Tor Gulbrandsen, til Avisa Oslo at ambulanse akkurat har kommet til stedet, og at de to personene som var i bilen har kommet seg ut og opp på veien.

– Bilen ligger fortsatt i skråningen, men de to personene har kommet seg opp på veien. Det er ikke meldt om kritiske skader, sier han.

Det var ifølge han vitner til utforkjøringen som første meldte fra til politiet. De første meldingene gikk på at bilen lå ustøtt i skråningen.

Gulbrandsen forteller at da nødetatene kom til stedet lå den 15–20 meter ned i skråningen.

– Er det fare for at den kan falle lenger ned?

– Vi vet foreløpig ikke hvor utrygt den ligger, men kan ikke utelukke at den kan ramle nedover. Vi har ikke fått meldinger om at det er boliger eller annen bebyggelse i området.

Brannvesen og bilberger er på vei til hendelsen, som skal ha skjedd like ved restauranten på Frognerseteren.