Gå til sidens hovedinnhold

Hat trick fra innbytter Thorsnes da VIF gikk enkelt videre i Europa

Vålerenga kom tregt ut av startblokkene, men hadde full kontroll utover i Champions League-kvalifiseringen for kvinner mot Mitrovica. Oslo-laget vant 5-0.

Seieren gjør at Vålerenga møter PAOK lørdag til en slags finale i turneringen som utgjør den første kvalifiseringsrunden til mesterligaen. Det oppgjøret spilles på samme bane som onsdag.

Blir det Vålerenga-seier også der, skal osloklubben ut i en avgjørende dobbeltkamp om en billett til gruppespillet i mesterligaen. Trekningen av kampene i omspillsrunden finner sted søndag. PAOK knuste Anenii Moi 6-0 i sin kvalifiseringskamp.

Elise Thorsnes kom inn etter 70 minutter og regelrett herjet med Mitrovica fra Kosovo. På 20 minutter scoret innbytteren hele tre ganger. Høyreback Janni Thomsen noterte seg for to scoringer i storseieren.

Store favoritter

Vålerenga var storfavoritter før oppgjøret – så store favoritter at det ikke var mulighet å spille på ren Vålerenga-seier på oddsen, men om de skulle vinne med fem mål eller mer.

Kampen skulle starte 17.00, men grunnet dårlige lysforhold i Hellas ble kampen flyttet til 16.30. Og det var laget fra Kosovo som kom ut i 100 og hadde en ball i nettet allerede etter fire minutter. Heldigvis for Vålerenga var det vinket for offside.

Kvarteret senere var Mitrovica igjen på farten. Et farlig balltap av Dejana Stefanovic sørget for at Ambra Gjegji kom alene på seks-sju meter. Midtbanespilleren presterte å banke ballen langt over.

Thomsen-dobbel

Likevel var det Vålerenga som scoret kampens første mål. 29 minutter var spilt da VIF satte fart på en kontring. Rikke Nygaard slapp perfekt til Janni Thomsen, som kriget seg inn i 16-meteren og hamret ballen i lengste hjørne til 1-0.

Ti minutter senere burde det stått 2-0 da Synne Jensen smalt ballen i tverrliggeren fra ti meter, før Rikke Madsen bare skulle sentre returen i mål i nærmeste åpent mål fra fem meter. På uforståelig vis satte hun ballen i nettveggen.

2-0 var et faktum 12 minutter ut i den andre omgangen. Agnete Nielsen fant en fremadstormende Thomsen ute til høyre. Backen var igjen sikker med keeper og scoret sitt andre for kvelden.

Hat trick fra innbytter

Så var det duket for Elise Thorsnes-show. Hun ble byttet inn etter 70 minutter og noterte seg for intet mindre enn tre scoringer på den tiden hun var på banen.

Etter 76 minutter slo Thomsen inn en corner som Thorsnes til slutt fikk kriget i mål. Thorsnes satte så vakkert inn 4-0 etter 88 minutter, før superinnbytteren scoret sitt tredje på overtid da hun var sikker alene med keeper. Dermed endte det med knusende 5-0 til VIF.

Les også

Vålerenga donerer «betydelig beløp» etter storsalgene: – Blir som julaften

Les også

Seks ganger verdensmester Sune Wentzel: Millionfortjeneste på frisbeegolfbølge

Les også

Fem år etter at Bjørn gikk bort får kompisen Jo hedre han: – Det er litt sårt å gjøre det

Kommentarer til denne saken