SISTE: Tirsdag morgen melder politiet:

– Etter å ha etterforsket gjennom natten, har vi kommet frem til vedkommende som vi mener har utført denne handlingen. Vi har pågrepet en mann som er bosatt i Oslo. Den pågrepne blir nå fraktet inn til sentralarresten.

Krimvakta påpeker at det er mange etterforskningsskritt som gjenstår og ønsker ikke at informasjon skal påvirke saken i en tidlig fase. De vil derfor ikke gå ut med mannens alder eller hvor han ble pågrepet.

Til Nordstrands Blad sier politiets oppdragsleder Martin Martinsen at politiet fant et gassvåpen de mistenker kan være brukt i mannens leilighet.

Foreløpig er mannen siktet for forsøk på kroppskrenkelse. Ingen kom til skade i hendelsen. Politiet oppgir at de kjenner til mannen fra tidligere.

– Hva førte dere til mannen, taktiske eller tekniske etterforskningsskritt?

– Det er gjort en veldig god jobb av patruljene på stedet i hele går kveld siden hendelsen skjedde. Det er i hovedsak snakk om taktiske skritt, forklaringer fra vitner. Det viktigste som er gjort hittil er å sikre taktiske spor, men tekniske funn bidrar også, svarer krimvaktleder Anders Johnsrud til Avisa Oslo.

Mannen skal etter planen avhøres på tirsdag og politiets enhet øst vil overta etterforskningen.

Avfyrt skudd

Politiet fikk den første meldingen om at det var avfyrt skudd med luftvåpen fra en blokk ved Lambertseter senter rundt klokka 19.30 mandag kveld.

– Ingen personer er skadd. Vi har funnet skader på fasade som samsvarer med meldingene, på bakgrunn av det kommer vi til å jobbe en god stund i denne bygningen i et forsøk på å finne ut hvor skuddene har kommet fra, sier innsatsleder Erik Hestvik til Avisa Oslo på stedet mandag kveld.

Det skal ha blitt avfyrt flere skudd, ifølge Hestvik.

Har vært lignende episoder tidligere

Innsatslederen sa at de er kjent med at det har vært lignende episoder tidligere. Det gjør at de bruker ekstra tid på å undersøke hendelsen.

– Det er naturlig å se på om det kan være en sammenheng. Uansett skal det ikke skytes med luftvåpen i det offentlige rom, sier innsatslederen.

Krimvakta melder tirsdag morgen at dette er et spor som vil bli viktig å avklare for etterforskningen videre.

Politiet bevæpnet seg og sperret deler av Lambertseterveien. Hovedinngangen på senteret var også sperret mandag kveld.

– Hva har dere å gå etter for å lokalisere hvor disse skuddene ble avfyrt fra?

– Det er selvfølgelig opplysningene fra de som har blitt utsatt for dette, men det er en stor fasade som ikke er lett å lokalisere i. Vi snakker med folk som bor her og gjør våre vurderinger, sa Hestvik på kvelden.