Gå til sidens hovedinnhold

Har møter om korona-tiltak: – Det ligger jo godt til rette for ytterligere lettelser

Rekordlave smittetall, stadig flere vaksinerte og få innleggelser. Tallene ser veldig positive ut på et tidspunkt der byrådet vurderer hvilke tiltak som skal gjelde videre.

– Det vi i alle fall gleder oss over nå er lave smittetall. Antall innleggelser er lavt og vaksinasjonsgraden øker, så det ligger jo godt til rette for ytterligere lettelser og så får vi komme tilbake til detaljene rundt det ganske snart.

Det sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Avisa Oslo mandag formiddag. Uttalelsen kommer på et tidspunkt med en svært positiv smittetallsutvikling i Oslo. Siste døgn er kun registrert 12 nye smittetilfeller i Oslo. Det er laveste siden september.

Forrige uke ble det registrert 292 smittede. I Oslo har ikke antallet smittede per uke vært så lavt siden slutten av september.

Det lave tallet skyldes ikke at færre tester seg, skriver NRK.

Samtidig er det kun 32 innlagte på alle Helse Sørøsts sykehus, som er helseforetak for en region med 3 millioner mennesker. Til sammenligning var det 269 innlagte den 7. april.

Les også

Nok en rekordleveranse – så mange vaksiner får Oslo denne uka

Møter senere i dag

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener de lave smittetallene viser at oslofolk har vært flinke.

– Og så viser det også at vaksinasjonen er veien ut av pandemien og at mange er vaksinerte. Og at mange er ute og at dette viruset smitter mindre ute enn inne.

– Kan utelivet være forhåpningsfulle?

– Jeg kommer ikke til å si noe mer enn at vi skal ha møter senere igjen i dag. Og vi skal gå igjennom de ulike tiltakene og ta det derifra.

Kan du si noe om når det kommer?

– Du kommer til å få beskjed når vi bestemmer oss for å ha pressekonferanse.

Etter at denne saken ble publisert har byrådet kalt inn til pressekonferanse, tirsdag klokken 17.00.

Les også

Slik reagerer utelivsbransjen på disse bildene: – Håper virkelig at de tar til fornuft og åpner

Vurderer lettelser

Avisa Oslo kjenner til at byrådet nå vurderer om tiltak skal lettes. De gjeldende tiltakene gjelder fram til 18. juni. Hva som gjelder videre blir bli annonsert før den tid.

Oslo kommune har allerede innført trinn 2 av gjenåpningsplanen, som blant annet innebar gjenåpning av treningssentre, restauranter og skjenkesteder. Trinn tre innebærer følgende:

  • Åpne offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter innendørs som ikke allerede er åpnet. Dette medfører åpning av blant annet bingohaller, bowlinghaller, spillehaller, lekeland m.m.
  • Ytterligere øke antallet for arrangementer utendørs og innendørs.
  • Forsiktig åpning for noe mer fysisk tilstedeværelse på jobb.
  • Ytterligere øke antallet på idretts- og fritidsaktiviteter utendørs.
  • Tilbake til en meters avstand hvis det også er den nasjonale anbefalingen.

Les også

Byrådet vurderer å utvide skjenketiden

Kan bli utvidet skjenketider

Byrådet kommer imidlertid ikke til å kun forholde seg til trinn 3, men også vurdere tiltak i andre trinn og trinn fire. Det kan blant annet innebære utvidet skjenketider.

Per nå stenger utesteder skjenkingen klokka 22.

– Vi vil nok vurdere veldig tidlig i neste uke om det er steg fra trinn to som fortsatt sliter med å komme i gang. Så vil vi også se om vi kan ta inn ting fra trinn fire, sa Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) til VG.

– Det som ligger i trinn fire, er i hovedsak smittevernbegrensninger i det som allerede er åpnet. Vi har åpnet en del der det er strenge begrensninger, som arrangementer innendørs og utendørs, gjester i private hjem og skjenkestopp klokken 22. Vi vil vurdere om det kan lettes på disse områdene, sa Steen.

Kommentarer til denne saken