Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke skjedd på to år – nå går Vålerenga for pandemi-rekord

Vålerenga ser ut til å fylle arenaen med 7.000 tilskuere mot Molde søndag. Det har ikke skjedd siden høsten 2019.

22. september 2019.

Det er sist gang Vålerenga fylte Intility Arena med 7.000 tilskuere. Den gang var Viking motstander i et pinlig 0-4-tap.

Søndag får Oslo-klubben endelig muligheten til å invitere til en lignende supporterfest. Mot serieleder Molde er det satt et tak på 7.000 fremmøtte.

Nå ventes det at alle billettene blir revet bort.

– Dette blir ny publikumsrekord siden koronaen brøt ut. Nå feirer vi gjenåpningen av breddefotballen og inviterer spillere, trenere og lagledere til gratiskamp på søndag, sier Mehran Amundsen-Ansari, salgssjef i Vålerenga Fotball Elite, til Avisa Oslo.

Les også

Nå kan du se Messi hos Avisa Oslo

– Hjemmefest

Klubben har i samarbeid med Obos valgt å dekke billettkostnaden for alle som er involvert i breddefotballen.

Bakgrunnen er for å feire at fotballen ruller i hele Norge, uansett nivå, etter over et år med restriksjoner og nedstengning.

– Vi møter Molde som leder serien, så alt ligger til rette for en fantastisk stemning og ramme rundt kamp. Nå skal vi lage hjemmefest, sier Amundsen-Ansari.

Fredag var rundt 6.000 billetter revet bort. Det er ventet at de siste billettene forsvinner før kampstart søndag.

På grunn av restriksjoner har det vært vanskelig å invitere til publikumsfest på Intility Arena tidligere denne sesongen. Det nærmeste klubben har vært er hjemmekampen mot Lillestrøm i sommer. Da bikket man godt over 6.000 tilskuere på tribunen.

Les også

VIF-børsen etter sesongens svakeste kamp: «Fryktelig»

Slitt stort

Sportslig sett har det gått trådt for Vålerenga denne sesongen. I skrivende stund befinner klubben seg på en skuffende 8.-plass på tabellen.

Det står til kontrast til jubelsesongen i fjor, som endte med bronsemedalje og Europa-spill.

Forrige helg toppet det hele seg. Da tapte Vålerenga 0–3 mot Sandefjord. Nå har laget muligheten til å revansjere seg mot serielederen.

Kommentarer til denne saken