22. september 2019.

Det er sist gang Vålerenga fylte Intility Arena med 7.000 tilskuere. Den gang var Viking motstander i et pinlig 0-4-tap.

Søndag får Oslo-klubben endelig muligheten til å invitere til en lignende supporterfest. Mot serieleder Molde er det satt et tak på 7.000 fremmøtte.

Nå ventes det at alle billettene blir revet bort.

– Dette blir ny publikumsrekord siden koronaen brøt ut. Nå feirer vi gjenåpningen av breddefotballen og inviterer spillere, trenere og lagledere til gratiskamp på søndag, sier Mehran Amundsen-Ansari, salgssjef i Vålerenga Fotball Elite, til Avisa Oslo.

– Hjemmefest

Klubben har i samarbeid med Obos valgt å dekke billettkostnaden for alle som er involvert i breddefotballen.

Bakgrunnen er for å feire at fotballen ruller i hele Norge, uansett nivå, etter over et år med restriksjoner og nedstengning.

– Vi møter Molde som leder serien, så alt ligger til rette for en fantastisk stemning og ramme rundt kamp. Nå skal vi lage hjemmefest, sier Amundsen-Ansari.

Fredag var rundt 6.000 billetter revet bort. Det er ventet at de siste billettene forsvinner før kampstart søndag.

På grunn av restriksjoner har det vært vanskelig å invitere til publikumsfest på Intility Arena tidligere denne sesongen. Det nærmeste klubben har vært er hjemmekampen mot Lillestrøm i sommer. Da bikket man godt over 6.000 tilskuere på tribunen.

Slitt stort

Sportslig sett har det gått trådt for Vålerenga denne sesongen. I skrivende stund befinner klubben seg på en skuffende 8.-plass på tabellen.

Det står til kontrast til jubelsesongen i fjor, som endte med bronsemedalje og Europa-spill.

Forrige helg toppet det hele seg. Da tapte Vålerenga 0–3 mot Sandefjord. Nå har laget muligheten til å revansjere seg mot serielederen.