– Vi fikk inn 25 tips etter at Åsted Norge tok opp saken mandag, sier seksjonsleder Kenneth Wilberg ved etterforskningsseksjonen for organisert kriminalitet i Oslo-politiet til Avisa Oslo.

Han ønsker foreløpig ikke opplyse om politiet nå vet hvilke bomstasjoner bilen har kjørt gjennom, eller hvilke kameraer tilhørende Tolletaten den eventuelt har passert. Slike kameraer leser av skiltene og vil automatisk reagere dersom skiltene er meldt stjålet – noe de var på bilen ranerne benyttet.

Dersom det viser seg at bilen er fotografert og registrert kjørende i en spesiell retning, kan det i løpet av kort tid bli aktuelt å be om mer konkrete tips fra et konkret område.

Stjålne skilter

Ranerne slo til mot Etterstad postkontor på Fyrstikktorget på Helsfyr lørdag morgen. De tre mennene benyttet en mørk Nissan Note med skilter som ble stjålet fra en annen type bil i Agmund Bolts vei på Teisen.

Før ranet ble tatt opp i «Åsted Norge» mandag, hadde politiet fått inn et sted mellom ti og 15 tips, hvorav ingen gode nok til å bringe politiet mot konkrete mistenkte.

– Vi hadde til da fått inn tips som gikk på at noen mener å ha sett én eller alle tre i andre sammenhenger, ikke på konkrete navn, sier seksjonsleder Kenneth Wilberg.