Gå til sidens hovedinnhold

Har bestemt seg om Lans skjebne. Vil ikke si hva den blir

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis Oslo Rødt vil beholde Lan Marie Berg (MDG), er det flertall for at hun fortsetter som byråd for miljø og samferdsel. Først i morgen kommer partiet til å avsløre hva de har falt ned på.

I forrige måned fremmet Frp og Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB) mistillit mot byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG). Mistilliten fra de to partiene kom på bakgrunn av en PWC-undersøkelse som viser et stort antall brudd på arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten. FNB og Frp mener også at Berg har brutt informasjonsplikten til bystyret.

Saken skal behandles i bystyret onsdag. Hvis Rødt bestemmer seg for å gå imot mistillit, blir det neppe noe flertall for å felle Berg. De tre byrådspartiene Ap, MDG og SV har sammen med støttepartiet Rødt 31 av totalt 59 plasser i bystyret.

Mandag bekrefter Rødts lokallagsleder Siavash Mobasheri overfor Avisa Oslo at de har falt ned på en avgjørelse. Dette etter en grundig gjennomgang av saken som utløste mistillitsforslaget.

– Vi offentliggjør det ikke før i morgen, sier imidlertid Mobasheri.

Uttalelsen kommer samme dag som Oslo Rødt bestemte seg for å støtte et Oslo-budsjett med 123 millioner kroner mer til bydelene enn foreslått fra byrådspartienes side. Det ble også satt av 100 millioner ekstra til universell utforming. Totalt ble budsjettet utvidet med 280 millioner kroner.

– For oss er det viktigere med gjennomslag enn å kaste byråder, sier Rødt-politiker Siavash Mobasheri på generelt grunnlag - uten å røpe hva Rødt har falt ned på med tanke på Berg.

Heller ikke Venstre - et annet av partiene som i praksis har makt til å frede Berg - har bestemt seg i saken, ifølge gruppeleder Hallstein Bjercke.

Berg har selv sagt at hun har gått gjennom kontrakter og ryddet opp etter at hun ble kjent med bruddene i Energigjenningsetaten.

– Jeg har lært mye av denne saken. Jeg skal fortsatt gjøre mitt ytterste for at arbeidsmiljøloven skal bli fulgt og at de som jobber for kommunen skal ha trygge arbeidsforhold, sa hun under et bystyremøte i november, ifølge NRK.

Kommentarer til denne saken