Artisten som de siste årene har vært bosatt i Lillestrøm døde natt til fredag. Det får RB opplyst av flere personer i artistens nære krets.

Hans-Erik Dyvik Husby, som også var kjent under aliaset «Hank von Hell» slo ført gjennom som vokalist i rockebandet Turboneger som hadde stor suksess både i Europa og USA på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet.

I etterkant av dette tok han steget inn i filmens verden da han spilte den svenske visesangeren Cornelis Vreeswijk i filmen Cornelis.

Husby var bosatt på Lillestrøm, men er egentlig fra fra Lofoten. Han har tidligere bodd i Oslo i mange år.

Det var Tvedestrandsposten som først omtalte dødsfallet.

Artisten Carina Dahl opplyser om dødsfallet på Instagram fredag kveld.

– Dette er bare så trist. Pappa vekket meg hjemme i Trondheim i dag med nyheter som har gjort dagen her tung. Onkel Hank, minnene lever videre! Fra du holdt sikkert fire taler i bursdagen min fordi du alltid hadde så mye på hjertet, til du skremte bort innpåslitne gutter fra meg og lillesøster med at det var «du som var onkel hank»! Til herlige middager sammen med felles matglede & ikke minst da vi konkurrere i MasterChef og MGP! Jeg entrer scenen i kveld med deg i mitt hjerte. Til vi ses igjen, skriver Dahl.

Den tidligere skuespilleren og artisten har vært åpen om rusmisbruk.

I 2012 ga forfatter Håvard Rem ut en biografi om Husby hvor han beskrev oppveksten, rockekarrieren, rusmisbruket – og avrusningen i boka «Hank». Artisten vokste opp i Å i Moskenes ytterst i Lofoten, men forteller i biografien at han sammen med faren og broren flyttet etter at moren døde da han var seks år.

Hans-Erik Dyvik Husby var åpen om sin tid som rusmisbruker, at det til slutt førte til at han måtte gi seg i Turboneger hvis han skulle greie å slutte.

– Rock 'n' roll skaper ikke rusmisbrukere, men rusmisbrukere tiltrekkes av rock 'n' roll, sa Husby i et intervju med Fædrelandsvennen i forbindelse med bokutgivelsen.

Han fortalte også at han hadde søkt til scientologikirken for å komme seg ut av misbruket.

Etter at han forlot Turboneger på starten av 2000-tallet gjorde han seg bemerket både på film og scene. Han spilte Jesus i Jesus Christ Superstar på Det Norske Teater i 2009 og 2010. Samme år spilte han hovedrollen i filmen Cornelis om den svenske visesangeren Cornelis Vreeswijk

Husby har også tidligere vært en av dommerne i sangkonkurransen Idol på TV 2 og deltatt flere ganger i Melodi Grand Prix.

Det siste albumet ga han ut i fjor.

Bandet skulle ut på turné i Europa fra januar og ut sommeren 2022.