– Når man får muligheten til å bli med på det mest spennende journalistiske startup-prosjektet på lang, lang tid, er det bare å hoppe på, sier Taalesen.

Hun har 12 års erfaring fra TV 2 Nyhetene som reporter, vaktsjef og redaksjonssjef. Siden 2019 har hun vært Global kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten, og er for tiden i foreldrepermisjon.

Tidligere har hun vært innom Aftenposten, BBC, Nettavisen og Glåmdalen. Nå ser hun frem til å returnere til journalistikken.

– Jeg har savnet journalistikken, og det blir utrolig gøy å få lov til å komme tilbake til hva det egentlig handler om. Å lage historier om folk – og om Oslo.

Taalesen har lang erfaring med å både dekke og å reportasjelede nasjonale og internasjonale nyheter for TV 2.

Granske og undersøke

Ansvarlig redaktør Magne Storedal i Avisa Oslo er svært glad for at Hanne Taalesen har takket ja til å tiltre denne viktige posisjonen.

– I henne får Avisa Oslo en veldig kompetent og analytisk journalist som har spisskompetanse på å få en redaksjon til å respondere på nyhetene etterhvert som de skjer. I tillegg kan hun organisere og prioritere de redaksjonelle ressursene slik at Avisa Oslo har en sterk profil som granskende og undersøkende. Vi skal jo ha mange saker av avslørende karakter også, sier Storedal.

Taalesen begynner i Avisa Oslo 1. februar.

– Nå gleder jeg meg til å få være med på å sette sammen og jobbe med teamet som skal sette preg på journalistikken om Oslo i årene fremover. Vi skal dekke, avsløre og forhåpentligvis provosere litt også, sier Hanne Taalesen.