– Jeg tror det blir helt sykt, eller egentlig helt uvirkelig. Jeg klarer ikke innse det nå. jeg sto på scenen i stad, bare for å liksom føle på det. Det kilte i magen med en gang. Jeg tror bare det er sånn ... Jeg er så på gråten nå, bare av å snakke om det.

Hannah Storm fra Røa møter Avisa Oslo to timer før hun skal gjøre sitt livs hittil største konsert. På scenen Vindfruen på Øyafestivalen skal hun spille foran – forhåpentligvis – tusenvis av mennesker.

– Er du på gråten fordi du gleder deg, eller fordi du er nervøs?

– Fordi jeg gleder meg. Jeg hadde jo ikke trodd at dette skulle skje da jeg var liten. Også er det i hjembyen min og jeg har masse venner og familie som kommer. Så dette er bare så stort, sier hun.

Flytta til Bergen

Hannah vokste opp på Røa på Oslo vest, og ble tidlig oppmuntret til å begynne med musikk. Allerede da hun var sju år begynte hun å skrive låter om hester. I dag skriver hun mye om mellommenneskelige relasjoner og kjærlighet.

Etter at hun gikk ut av musikklinja på Foss videregående i 2017, tok hun et år folkehøgskole i Trondheim. Så begynte hun på LIMPI musikkskole i Lillehammer.

Etter dette sendte hun ut låter og forespørsler til forskjellige management. Da hun ble koblet opp med Made Management sommeren 2020, begynte det for alvor.

– Jeg begynte å dra til Bergen en gang i måneden for å ha sessions der, forteller Hannah.

– Hvordan var det å virkelig begynne å satse på musikk midt under korona?

– Noen turer måtte bli avlyst på grunn av restriksjoner, men samtidig var det ganske så gunstig fordi jeg fikk brukt lang tid på å finne sounden, finne låtene og bruke tid på å skrive og utforske. Og hvis korona ikke hadde vært kunne det vært at vi fikk dårligere tid. Og alle var hjemme, ingen var på turne. Så på den måten var det greit, sier Hannah.

Superhøsten

Hannahs første store konsert spilte hun i fjor sommer.

– Jeg var en slags support for Sondre Lerche, og fikk være med han på tre konserter. Det var superhyggelig.

Lerche har også hjulpet til å skrive et par låter for Hannah.

Og det er nettopp Lerche, som spiller klokka 13.00, vi kan høre i bakgrunnen.

– Åh, jeg ELSKER denne låten, sier Hannah mens hun beveger kroppen til lyden av «Dead of the Night».

Etter sommeren i fjor spilte Hannah på by:Larm i Oslo. Byen hadde akkurat hevet de fleste koronarestriksjoner da festivalen gikk i gang.

– Det var helt sykt! Jeg visste heldigvis ikke helt hvem som var i publikum. Da tror jeg at jeg ville blitt ekstra nervøs, ler hun.

For kort tid etter satt hun i en session med en ny produsent.

– Da fikk jeg en telefon fra manageren min som bare, HANNAH DU SKAL SPILLE PÅ ØYA! Da begynte jeg å fossgrine, ler hun.

Hannah ser seg rundt.

– Jeg tror ikke jeg helt klarer å skjønne at jeg er her nå. Jeg er litt stressa for at jeg skal begynne å grine på scenen.

Første gang for ti år siden

Først gang Hannah var på Øya var med bestevenninnen Signe for ti år siden.

Til bursdagen samme år fikk hun en bok av Signe. På siste side var det limt inn et bilde av de to på Øya. Under bildet sto det: «En dag skal vi spille sammen her».

Hannah har tårer i øynene når hun forteller.

– Og nå skal hun kore her med meg! Vi møttes i sjuende klasse, og hun er min første ordentlige venninne og har betydd sinnssykt mye for meg oppigjennom. Og nå skjer dette!

Hun legger til:

– Shit, nå skal ikke jeg begynne å grine FØR jeg går på scenen!

Travel sommer

Hannah har hatt en travel sommer.

– Jeg har vært mest i Bergen. Der har det vært den kaldeste julimåneden siden ever nesten, tror jeg. Det er først nå jeg har fått den sommerfølelsen, nå når jeg er i Oslo.

Men hun har også vært på turné. Bare denne uka har hun spilt i Vadsø og Haugesund.

Men det største skal skje nå, her, på Øya.

Hannah går på scenen iført en blå silkekjole. Hun gir alt, og publikum jubler.

Etter konserten sender jeg Hannah en SMS og lurer på hvordan det var å stå der. Jeg lurer på om det var alt hun hadde drømt om.

Hun svarer:

«Det var helthelt uvirkelig. Herregud. Jeg har ikke ord merker jeg, det ar så utrolig fint og gøy og bare ææææææ!!!! Nå skal jeg bare nyte resten av festivalen <3»

LES OGSÅ:

Bildeserie

Fra gamle tights til Y2K: Sjekk festivalmoten på Øya