Gå til sidens hovedinnhold

Hamse (20) ble drept på Mortensrud

20 år gamle Hamse Hashi Adan døde etter å ha blitt skutt på Mortensrud. Så langt er ingen siktet for drapet.

Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag. Hamse Hashi Adan (20) døde på sykehus fredag etter å ha blitt skutt på Mortensrud kvelden før.

Navnet og bildet frigis i samråd med Adans familie.

Det er fremdeles ingen som er pågrepet i saken, forteller politiadvokat Børge Enoksen, påtaleleder for etterforskningen.

– Politiet etterforsker saken for fullt med store ressurser. Foreløpig er ingen siktet og pågrepet for handlingen, sier han i pressemeldingen.

Politiet har tidligere gått ut og etterlyst tips fra publikum.

– Fortsatt i sjokk

I helgen har flere hundre mennesker samlet seg ved Lofsrud skole, der skyteepisoden skjedde sent torsdag kveld. Her ble det lagt ned blomster og tent lys.

Zahid Bhatti er blant dem som har engasjert seg i lokalmiljøet, og kjente både Adan og familien hans. Da Avisa Oslo snakket med ham på lørdag, var han ikke overrasket over at så mange hadde møtt opp for å minnes 20-åringen.

– Det sier meg at alle her er godt likt av hverandre og alle vil støtte hverandre. Det er et stort tap for hele miljøet på Mortensrud, sa Bhatti til Avisa Oslo lørdag.

Rehman Aziz, leder for Mangfoldshuset på Morgensrud, har pekt på viktigheten av at fellesskapet bidrar etter en slik hendelse:

– Alle har en jobb å gjøre. Foreldre, nærmiljøet, frivillige og politiet, sa Aziz til Avisa Oslo i helgen.

Advokatene Farid Bouras og John Christian Elden bistår familien til Adan.

– De er svært preget, og skjønner ikke hvorfor en ung gutt tas fra dem og ikke skal gis mulighet til å leve sitt eget liv. De er fortsatt i sjokk, men håper at saken gis en snarlig oppklaring, sier Elden.

Familien tror at Adan var et tilfeldig offer. Heller ikke politiet har så langt kunne konstatere at skytingen var rettet mot nettopp ham.

– Det er ikke grunnlag for å si det, men vi kan selvfølgelig ikke utelukke det, sa politiinspektør Grete Lien Metlid til Avisa Oslo i forbindelse med en pressekonferanse fredag morgen.

Les også

Frivillige på Mortensrud har slått ring om den drepte mannens mor: – Det er en stor tragedie

Flere skyteepisoder

Drapet er det andre som rammer lokalmiljøet på Mortensrud på under to år.

10. januar i fjor ble 21 år gamle Halil Kara skutt i hodet utenfor Prinsdal Grill, i det statsadvokat Irlin Irgens karakteriserte som en «ren henrettelse» i retten. I august ble tre unge menn dømt til henholdsvis 13, syv og elleve års fengsel for drapet.

Skyteepisoden på Mortensrud torsdag kveld skjedde kun seks dager etter at en 22 år gammel mann, også han fra Søndre Nordstrand, ble skutt i Vika natt til forrige lørdag. 22-åringen ble alvorlig skadet, men er utenfor livsfare. Så langt er tre personer siktet i saken, der to av dem sitter varetektsfengslet.

Politiet har på sin side uttalt at de foreløpig ikke ser noen sammenheng mellom Vika- og Mortensrud-skytingen.

Les også

Venn av den drepte 20-åringen: – Han var en kjempeglad gutt. Vi er helt knust


Les også

Mortensrud-drapet: – Familien er sønderknust

Les også

Slik reagerer Mortensrud etter drapet: – Barn skal ikke gå rundt redde for å bli skutt

Kommentarer til denne saken