Gå til sidens hovedinnhold

Halverer antall sommervikarer: – Det er bare å komme seg gjennom sesongen

I et normalår rekrutterer Geir Kristiansen i Norway Yacht Charter rundt 80 personer til sommersesongen. I år må han halvere antallet.

– Hvert eneste år rekrutterer vi nye, men i år blir det bare halvparten. Det er vel bare Tusenfryd som ansetter flere sommervikarer enn oss, sier daglig leder i Norway Yacht Charter, Geir Kristiansen.

I tillegg til å drifte de fire Bygdøyfergene mellom Rådhuskaia og museene på Bygdøy, driver selskapet tre seilskuter som brukes til charterturer, bluesturer, brylluper og annet. I et normalår er det rundt 80 mennesker som jobber i selskapet i sesongen. Kristiansen regner med å måtte leve med enmetersregelen hele sommeren, og det innebærer en halvering av kapasitet om bord i båtene.

For å jobbe om bord må de ansatte gjennom en del kursing. Det tar normalt en ukes tid å få den opplæringen de skal ha. Det gjør at selskapet i år vil satse på å bruke den basen av tidligere ansatte som allerede er kurset.

– Det er bare å komme seg gjennom sommeren. Det er vel først mot slutten av sommeren det kan bli fart på fjorden. Da er flere vaksinert, og det er da turistene pleier å komme, sier Kristiansen.

På Rådhuskaia er noen få ansatte hentet tilbake for å gjøre klar til sesongen. Den gamle kiosken pusses opp, og båtene skal klargjøres på alle mulige måter.

– Det blir nok en ok sesong, og vi skal ansette. Jeg får en del henvendelser fra folk som er ute etter jobb. Vi ansetter servitører, pursere, billettører på fergene og maskinpassere. I år må vi som er fast ansatte trå til å jobbe mer operativt enn vi pleier å gjøre. Alt for å spare penger, sier Kristiansen.

Topper på Finn.no

Akkurat nå er ordet «sommerjobb» det mest brukte søkeordet på markedsplassen for FINN jobb. Tallene tyder på at det er mer interesse for sommerjobber i år sammenlignet med de to foregående årene. I mars i år var det 39000 søk. I fjor lå tallet på 22100.

Antall utlyste stillinger er likevel noe lavere. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Linda Glomlien i Finn.no er nedgangen på 8 prosent.

-Kurven er stigende nå i april, så det kommer stadig nye annonser inn, sier hun.

Bransjene det er flest utlysninger i, er butikkansatt, salg og transport og sjåfør, ifølge Glomlien.

Lite for de aller yngste

Bare et fåtall av annonsene retter seg imidlertid mot aldersgruppen 16–18 år. Et søk på Finn.no viser at det er mange stillinger som krever relevant utdannelse. Mange av dem som vanligvis rekrutterer mange unge, venter på at verden skal åpne.

-Vi er selvfølgelig avhengig av at dagens restriksjonene i serveringsbransjen letter for at vi forhåpentligvis kan rekruttere mange nye, unge arbeidstakere, sier kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonald's.

McDonald's er blant Norges største arbeidsplasser for unge. Åpner det opp slik de håper og tror, så kan det bli 50 til 100 nye deltidsstillinger bare i de egeneide restaurantene.

På utlyste stillinger, som så langt gjelder McDonald’s Gaustad og McDonald’s Alnabru er det ca. 20 prosent økning sammenlignet med tidligere år. Til sammen er det nå over 1000 søknader inne.

Hos Talormade, som lager og selger donuts, skal de ha fire sommerhjelper. Jobbene er lagt ut på Instagram, og siden annonsen ble publisert 15. april har de fått inn 50 søknader.

– Men vi vil selvfølgelig ikke ansette nye før vi tar tilbake folk fra permittering, understreker HR-koordinator Harald Heuch.

Øker antallet sommervikarer

Ikea på Furuset har lang tradisjon for å ansette sommervikarer, og de har faktisk planer om flere i år enn tidligere. Det handler om Oslo-folks virketrang under korona, og at alt nå må pakkes av de ansatte.

– Vi rekrutterer vanligvis mange til sommeren for å erstatte ansatte som drar på ferie. I tillegg er sommeren en tid hvor kundene benytter tiden til å pusse opp hjemme for å få det fint rundt seg. Da øker trykket på varehuset, sier assisterende varehussjef på Ikea Furuset, Omed Poor.

Han startet selv som sommervikar i 2003, og har på 17 år jobbet seg opp til å bli nestsjef for det som i fjor var verdens neste største varehus i Ikea. En arbeidsplass med over 600 ansatte.

– Vi har normalt mellom 80 og 100 personer vi tar inn om sommeren, men i år endte vi på 106 sommervikarer, sier Poor.

Han forteller at tilgangen på kandidater har vært svært god. Veldig mange har søkt om sommerjobb på Ikea.

– Det er veldig mange unge som søker. Studenter er jo en stor gruppe. I år har det vært mange søkere. – Det er jo mange som er permittert fra andre jobber, og de søker på det som dukker opp. Vi ser etter kandidater som deler våre verdier, liker å jobbe individuelt og sammen med andre og som har interesse for hjemmeinnredning, sier Poor.

Les også

Vurderer å vaksinere russen: – Veldig positivt, sier russepresident

Kommunale sommerjobber

Oslo kommune har satset en del på å ansette ungdommer i kommunale sommerjobber. Det er ofte vanskelig for unge i alderen 16 til 20 år å skaffe seg jobb. Det er bevilget 23 millioner kroner til alle bydelene. Nordre Aker har fått 614 000 kroner, og de har så langt lagt ut 14 stillinger for ungdommer.

– Det er varierte jobber vi kan tilby. Det kan være i barnehager, aktivitetsskolen, fotografer og filming, sier miljøterapeut i bydel Nordre Aker, Brita Mikkelsen.

I fjor fikk 2 700 ungdommer sommerjobb gjennom bydelene og uteseksjonen. Det var i underkant av 5 000 som søkte om jobb. De fikk erfaring på steder som barnehager, omsorgsboliger, sykehjem, ungdomstiltak, NAV og fritids- og aktivitetsklubber, serviceyrker som dagligvare, butikk, restauranter og kafeer.

Mikkelsen forteller at både arbeidsgivere og ungdommer ga veldig gode tilbakemeldinger på sine erfaringer fra tilsvarende opplegg i fjor.

– Det var mange av ungdommene som opplevde jobbenes som veldig relevante, sier Mikkelsen.

Så langt er det kommet inn 140 søknader, men Mikkelsen regner med at det vil renne inn flere før søknadsfristen går ut.

– Målgruppa for disse jobbene er ungdommer mellom 16 og 20 år. De som skal jobbe hos oss må være bosatt i bydelen, sier Mikkelsen.

Les også

Slik vil Kjelsås-beboer Hanne (69) løse et av Oslos store problemer


Kommentarer til denne saken