Barnet har hun fått sammen med Kristian Skard (48), som hun forlovet seg med i 2019.

Den lille jenta heter Sofia Tajik Skard. Avisa Oslo var tirsdag ettermiddag i kontakt med Kristian Skard. Da hadde han ingen kommentar, men i 17.30 publiserte Hadia Tajik et bilde av barnet på sin offentlige Facebook-side.

«Frå no av ber eg hjartet på utsida. Ho skal heite Sofia, etter mor mi, Safia. Kristian og eg er så takksame for hjelpen me har fått av dei flinke folka på Ullevål», skriver hun.

Paret gjorde det kjent at de ventet barn i sommer. Nyheten ble annonsert på Ap-toppens egen Facebook-profil.

– Vi blir en til i familien. Nå er jeg tre måneder på vei. Kristian og jeg gleder oss veldig, skrev hun den gang, ifølge Nettavisen.

– Vi gleder oss veldig til å bli en til i familien. Så satser jeg på at babyen får flest egenskaper fra mora, sa Skard til samme avis.

Paret hadde, som mange andre i korona-unntakstilstanden, ingen nyttårsfeiring i år.

– Vi kommer bare til å være hjemme. Men vi er takknemlig for å ha god helse, hverandre, familie – og snart: en baby. Håper 2021 blir et bedre år for oss alle, skrev Tajik på sin Facebook-side.

Der Skard er rådgiver for kommunikasjonsbyrået Try, er Hadia Tajik (37) Ap-nestleder og en av Norges mest kjente politikere.

Den Oslo-bosatte Tajik vokste opp i Bjørheimsbygd i Rogaland og har blant annet utdannet seg innen journalistikk, menneskerettigheter og har fullført en mastergrad i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Tajik var Norges kulturminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra 2012 til 2013. Ved siden av nestledervervet i Ap er Tajik også nestleder i Stortingets finanskomité. Ap-politikeren var dessuten nylig aktuell med boka «Frihet – en politisk og personlig historie».

Avisa Oslo publiserte først nyheten om at Skard og Tajik hadde blitt foreldre, uten at paret ble kontaktet. Det beklager vi.