– I september blir det familieforøkelse, ganger to.

Det skrev Oslo SVs gruppeleder Ola Wolff Elvevold på Facebook tidligere i dag. Elvevold er gift med SVs stortingspolitiker og finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski, som var SVs førstekandidat under høstens valg.

Fra før av har de ett barn. Da Avisa Oslo først sendte melding og gratulerte Kaski med nyheten, sitter hun opptatt i forhandlinger med regjeringen om strømstøtte.

– Det skapte god stemning inne på møtet, forteller Kaski om da tvillingnyheten sprakk midt under de i utgangspunktet alvorlige forhandlingene.

Aps forhandler og Oslo-politiker Frode Jacobsen bekrefter den gode stemningen ved å sende Avisa Oslo en selfie.

- Hyggelig nyhet og fint å gratulere, sier han til Avisa Oslo.

Begynte å lure

Underveis i møtet har telefonen til Kaski lyst nærmest sammenhengende som følge av gratulasjoner og lykkønskninger.

Selv har både hun og ektefellen Elvevold en stund vist om at tvillinger var på vei, og Kaski husker at hun først begynte å undre da hun merket at hun var mer kvalm og sliten enn under hennes første svangerskap.

Så ble det hele bekreftet med ultralyd.

– Fikk du og Ola vite om det sammen?

– Nei, men jeg ringte ham med en gang.


- Det var jo et sjokk

– Hvordan tok han det?

Spørsmålet får Kari Elisabeth Kaski til å le.

– Nei … Sikkert på samme måte som meg. Det var jo et sjokk, men det tok ikke lang tid før jeg tenkte «ja, ja, nå er det sånn det blir», forklarer stortingspolitikeren.

Som finanspolitisk talsperson for et vippeparti på Stortinget har Kaski allerede sitt fulle hyre. Nå blir det snart enda mer å gjøre, men Kaski ser fram til livet som mamma til tre i stedet for én.

– Det kommer utvilsomt til å bli hektisk og morsomt, sier Kari Elisabeth Kaski, som også ser fram til å nyte foreldrepermisjonen sammen med familien.

– Da får vi tilbrakt mer tid sammen, sier familiemoren til Avisa Oslo.