Det opplyser politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Etterforskningen så langt tyder på at dette var et uhell med et skytevåpen. Hovedhypotesen er at personen som ble skutt har båret dette våpenet selv og at et skudd har gått av og truffet han selv. Det er ingen gjerningsperson på frifot. Han er nå pågrepet og siktet for grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted, uttaler politiinspektør Per Thomas Omholt ved Enhet øst i Oslo politidistrikt.

Han legger til at politiet ser svært alvorlig på bæring av våpen i det offentlige rom, selv om gutten ikke skadet andre enn seg selv.

– Selv om siktede er 17 år vurderer vi å begjære han varetektsfengslet, særlig med tanke på bevisforspillelsesfaren. Det er tatt beslag i et skytevåpen i saken, sier Omholt.

Skrevet ut av sykehus

I 18.30-tiden onsdag kveld fikk politiet melding via AMK om at en gutt hadde oppsøkt Trosterudklubben, med det som ble beskrevet som skuddskade.

Gutten ble beskrevet som alvorlig, men ikke kritisk skadet. Han fikk behandling på sykehus og er nå skrevet ut.

I mellomtiden ble det satt inn store ressurser, blant annet helikopter, for å jakte på eventuelle gjerningspersoner. Sent onsdag kveld ble det imidlertid klart for politiet at det kunne dreie seg om en ulykke.

– Vi har fått ny informasjon som underbygger at hendelsen kan ha vært en ulykke. Det er en av hovedhypotesene. Vi jakter ikke etter konkretiserte gjerningspersoner på nåværende tidspunkt, sa Kjersti Myhre ved kriminalvakta i politiet til Avisa Oslo like før midnatt.

Fem skytinger

Skyteepisoden på Trosterud onsdag kveld er den femte i Oslo på kun seks uker:

  • 29. mai: En mann i 20-årene ble funnet skutt i tilknytning en bil ved Mortensrud kirke. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet i saken. Han sitter nå i varetekt.
  • 14. mai: Én eller flere personer skjøt gjentatte skudd mot en pub på Grønland. Ingen personer kom til skade, men bilder fra stedet viser flere kulehull i fasaden på lokalene. To personer er siden pågrepet. Den ene av dem, en 19-årig mann, er siktet for drapsforsøk og sitter varetektsfengslet.

  • 3. mai: Politiet fikk melding om at en person hadde oppsøkt legevakten med det som var forenelig med skuddskader. Det er ukjent om noen er pågrepet i forbindelse med saken.

  • 24. april: Det ble løsnet skudd mellom to grupperinger – den ene til fots, den andre i en bil – ved Grønland torg. Siden er flere personer pågrepet og siktet i saken. Samtlige er i dag løslatt fra varetekt av domstolen, til tross for politiets ønske om å holde dem fengslet.