Gå til sidens hovedinnhold

Gutt (16) skal ha begått flere ran på T-banen: Truet til seg Airpods og merkeklær

Sammen med to andre, jevnaldrende gutter, skal 16-åringen ha begått flere ran i Oslo – særlig på T-banen.

Mandag startet rettssaken mot tre 16-årige gutter, der særlig den ene er pekt ut som en slags hovedmann bak en rekke ran i Oslo i fjor vår – stort sett begått på T-banen:

  • I 20.10-tiden 22. mars i fjor: Sammen med flere andre, ikke identifiserte personer, satte han seg ved to fornærmede gutter på T-banen mellom Jernbanetorget og Tøyen. Her skal han frarøvet dem en Polo-lue, en Parajumper-jakke, et par Nike-hansker, en klokke, en Louis Vuitton-lue og en Moncler-jakke. Han skal også ha klapset den ene fornærmede i bakhodet og holdt hånden rundt halsen hans.
  • På kveldstid 8. april skal 16-åringen og den ene medtiltalte ha rettet en springkniv mot en gutt ved Majorstuen skole. De skal deretter ha fratatt ham et par Airpods og 800 kroner.
  • I 19.40-tiden 12. april, på T-banen mellom Majorstuen og Gaustad, sammen med flere andre, skal 16-åringen ha truet en rekke andre gutter. Han skal ha slått to av dem i ansiktet og vist fram en kniv. En av de fornærmede ga fra seg et par Airpods; en annen en Stone Island-jakke. Tiltalte skal deretter ha slått en annen gutt i ansiktet og fratatt ham en pakke tyggegummi.

Les også

20-åringer tiltalt: Skal ha brukt elektrosjokkvåpen mot ransoffer

I etterkant av hendelsene 12. april, uttalte politiet at de ikke hadde oversikt over omfanget av ranstilfellene. De oppfordret derfor fornærmede om å kontakte dem:

– Vi prioriterer dette høyt. I verste fall kan det bety at flere har vært utsatt for dette uten at politiet er blitt informert, sa Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Videre skal to av de tiltalte 16-åringen ha begått nye ran 25. april i fjor. På T-banen mellom Stortinget og Majorstuen skal de ha truet tre personer til å gi fra seg et par Airpods og en Moncler-caps.

Det er satt av til sammen fem dager til rettssaken mot guttene, som avsluttes i Oslo tingrett førstkommende fredag.

Les også

17-åring dømt for hjemmeran med softgun i mars – nå er han tatt for to nye ranshendelser

Kommentarer til denne saken