Gå til sidens hovedinnhold

Guri Melby: – Frykter at vi får en by-fiendtlig regjering

– Vi har vist at Venstre er en politisk kraft i Oslo som de andre partiene i Oslo må frykte i årene som kommer, sier Melby.

På Det Norske Teatret, der Venstre har valgvake, var det jubelstemning like før midnatt. Folk klappet og jublet. Da stemmene i Oslo var talt opp fikk partiet 10 prosent prosent. De styrker seg med 1,6 prosent fra forrige Stortingsvalg.

Det ser ut til at Venstre får 3 mandater fra Oslo: Venstre-leder Guri Melby, Ola Elvestuen og Grunde Almeland.

– Det er ingen tvil om hva jeg tenker om det. Det er helt fantastisk. Folka våre i Oslo har levert en utrolig valgkamp, med veldig tydelig budskap på klima, grønne arbeidsplasser og bedre rusomsorg. Jeg tror det er noe Oslo-folk vil ha. Vi har vist at Venstre er en politisk kraft i Oslo som de andre partiene i Oslo må frykte i årene som kommer, sier Melby.

– Jeg frykter at vi får en regjering som er by-fiendtlig, som ikke vil prioritere byene verken når det gjelder kollektivsatsing, storbymidler som går til å utjevne sosiale forskjeller. Så, vi lover å ta kampen for Oslo-folk hver eneste dag.

Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande er glad for de veldig positive tallene for Venstre i Oslo.

– Det er kjempegøy. Guri har gjort en fantastisk jobb. Jeg er stolt over henne, sier hun til Avisa Oslo.

Skei Grande fryktet et regjeringsskifte.

– Folk i Oslo ser hvordan dagens ruspolitikk har bommet, og hvor mange mennesker som lider under det. Jeg tror det skal bli lett å bygge opp en stortingsgruppe som er et alternativt mot en veldig gammeldags Ap/Sp-regjering, som nå skal føre alle ting tilbake som som det en gang var, sier hun.Hun sier hun gruer seg til at føre en anti-bypolitikk.

– Jeg gruer meg til at Senterpartiet skal gjøre reverseringer og føre den anti-bypolitikken som de har drevet i valgkamp, og at de skal ha stort gjennomslag. Det gleder jeg ikke til, sier hun.

Kommentarer til denne saken