(BA): Gjennom sine selskaper i holdingselskapet G. Greve Holding har Gunnar Greve i 2022 tjent store summer som blant annet manager og plateselskapssjef.

I stallen sin har han blant andre en av Norges største artister, bergenseren Alan Walker.

I april ble det kjent at halvparten av Walker-rettighetene var solgt for 420 millioner kroner.

Årsregnskapet for 2022, offentliggjort torsdag, viser at Mer Management AS økte inntektene til 65 millioner kroner i fjor, fra 14 millioner året før.

Millioner i flere selskap

Driftsresultatet, altså overskuddet, er på 31 millioner kroner etter skatt. Dette er et solid hopp fra 2021, hvor summen var fire millioner.

Selskapet har i 2022 sysselsatt syv årsverk, og betalt ut lønnskostnader på rundt 6,8 millioner kroner, fremkommer det av årsrapporten.

Det er tatt ut et utbytte på 26 millioner kroner fra Mer Management. I 2021 ble det betalt ut 4,4 millioner kroner i utbytte.

Ifølge Skattelistene hadde Greve en inntekt på 8 millioner kroner i 2021, og en formue på 10 millioner. Skattelistene for 2022 er ikke klare ennå.

Familieforøkelse i Oslo

I juli ble det kjent at Gunnar Greve og forloveden Henny Stenshaug Pettersen venter barn. Gunnar Greve er far til fire, og har to av dem med sin nåværende partner.

De varslede flytteplanene til USA med familien må derfor justeres noe, har han uttalt til VG.

– Vi vil at Liv skal bli født i Norge. Derfor har vi blitt enige om at familiens hovedbase fortsetter å være Oslo frem til neste sommer i alle fall, sa han til avisen da nyheten ble kjent.

I mai måtte dessuten Greve rydde opp i en skattetvist for en ubetalt skatteregning, og kemneren tok pant i luksusboligen i Holmenkollen, skrev E24. Han gjorde imidlertid opp for seg, og punget ut 2,48 millioner kroner.

Store utbytter

Dan Ottesen, daglig leder og finansdirektør i MER, sier fredag til VG at Alan Walker tjente ca. 200 millioner på rettighetssalget i april, mens Gunnar Greve dro inn rundt 100 millioner.

Han opplyser videre at Greve tar ut rundt 36 millioner privat fra sine utbytter, mens det øvrige i stor grad går til utvikling av en villa han og Walker har kjøpt på Frogner.

Greve er daglig leder i flere selskaper. Årsregnskapene viser at Mer Content AS gikk fra 26 millioner i 2021 til 9 millioner i inntekter i 2022. For Mer Recordings AS er tallet for 2022 90 millioner, opp fra 56 millioner i 2021.

I sistnevnte ble det tatt ut utbytte på 35 millioner kroner.

I regnskapet til Mer Management opplyses det dessuten at det er gjort en anskaffelse på over 2,3 millioner kroner i kategorien «personbil» i 2022, og solgt for samme sum.

Gunnar Greve skriver i en SMS til BA at han er på vei til Singapore, og ikke har anledning til å kommentere saken fredag.