– Det er kjempekjedelig, og det er leit at vi søndag ikke kan ta imot gjester i restauranten vår. Søndag er en av våre beste dager i uka, og det ville normalt sett vært mye folk i restauranten i morgen, sier daglig leder ved Grefsenkollen restaurant, Jon Utstein Kloster, til Avisa Oslo.

Lørdag kved måtte han meddele gjester som hadde booket bord til dagen etter at de dessverre ikke kunne komme. Årsak? Nesten halvparten av alle servitørene er i isolasjon med korona-smitte.

– Det er rundt ti ansatte som har korona. Det er mellom en tredjedel og halvparten av alle servitørene våre, og med mange deltidsansatte går det rett og slett ikke å holde restauranten åpen i morgen. Vi har rett og slett ikke nok personalet til det, sier Kloster.

Ikke smittet på jobb

– Har dere opplevd noe lignende før?

– Nei. Det har vært enkelttilfeller tidligere i pandemien, men aldri har så mange vært smittet samtidig at vi må holde stengt.

Hvor smitten kommer fra er derimot noe usikkert, men Kloster sier at det ikke ser ut til at de har blitt smittet på jobb.

– Nå som smittetallene er så høye så er det vanskelig å holde helt styr på hvor det kommer fra, men det er ingenting som tyder på at de har blitt smittet på jobb. Ut ifra hva de ansatte selv sier så ser det ut som at det har kommet via venner, familie og andre steder. Det kommer fra alle kanter nå om dagen, sier han.

– Hva med deg selv da?

– Nei, jeg er ikke smittet. Men jeg har hatt korona før da.

Holder kiosken åpen

Men for alle som har tenkt seg til Grefsenkollen den siste søndagen i januar, finnes det tilbud. Kloster opplyser om at kiosken ute på terrassen er åpen.

– Vi har også flere bålpanner, så det vil være mulig å kose seg utendørs på Grefsenkollen i morgen, og få servert både kaffe, vafler og annet godt, sier han, og legger til at han håper de kan ha åpent som normalt igjen til uka.

– Hvordan har pandemien vært for dere?

– Den har selvfølgelig vært vanskelig. Men i motsetning til mange andre i vår bransje så har vi stort uteområde, som gjør at vi har hatt muligheten til å ha mange tilbud ute. Men når det er sagt så håper vi veldig på at tiltakene vil bli endret neste uke, sier Kloster.