Fra 21. juni til 21. august reiser barn i følge med voksne gratis på buss, bane og båt i Oslo. Alle over 18 år med gyldig billett kan ta med seg inntil fire barn gratis hver dag hele sommeren.

Det skriver byrådet for miljø og samferdsel i en pressemelding.

Ordningen er en utvidelse av grupperabatten, som vanligvis gjelder i helgene og hverdager etter kl. 18.00. Tilbudet kan kombineres med det nylig innførte produktet «Reis» som gir inntil 40 prosent rabatt på enkeltbilletter.

LES OGSÅ: Nå rulles «Reis» ut: Slik blir Ruters nye rabattløsning

Barn under 6 år reiser alltid gratis, og teller ikke med blant de fire du kan ha med deg.

– Jeg er utrolig glad for at vi nå får på plass en løsning hvor det blir gratis for voksne å ta med inntil fire barn på buss, bane og båt i sommer. I en tid der alt blir dyrere, er dette en håndsrekning til barnefamilier, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG).

Stav håper at tilbudet vil få flere til å velge ferie i egen by.

– Nå blir det enda billigere å tilbringe ferien i Oslo, og enklere å komme seg til byens mange strender, øyer og gode kulturtilbud uten at det skal koste for mye, sier hun.

Muligheten til å ha med barn gratis i sommer gjelder kun i Oslo/Sone 1. Den ordinære grupperabatten i helgene og etter kl. 18.00 gjelder imidlertid i hele Ruters område, inkludert Viken.

LES OGSÅ:

Les også

Bli med inn i Telthusbakkens grønne perle: – Vi kaller det paradis

Les også

Basseng i stua, og to jordmødre på besøk- slik var Susannes (31) hjemmefødsel

Atle har blokkert bestemor på Facebook for å skåne henne fra «det mest egoistiske jeg noen gang gjør»