Gå til sidens hovedinnhold

Grå og trist fasade? Nå testes et helt nytt prosjekt som skal lyse opp det mye omtalte bygget

Da Munchmuseet i Bjørvika begynte å ta form i 2019, stormet kritikken mot den grå aluminiums fasaden. Nå tester museet nytt belysningsprosjekt.

Torsdag kveld kunne forbipasserende i Bjørvika legge merke til et kjent fjes lyse på den grå bygningen.

– Vi kjørte en belysningstest på fasaden med et selvportrett av Munch, sier presseansvarlig i Munchmuseet, Gitte Skilbred til Avisa Oslo.

Museet forteller at de ønsker å se på mulighetene for å bruke fasaden på forskjellige måter.

Om lysprosjektet blir permanent er ikke avgjort ennå. Da må det blant annet innhentes tillatelse fra kommunen, forteller Skilbred.

– Det er en veldig tidlig fase i prosjektet. Vi ser først og fremst på muligheten for å lyssette ved spesielle anledninger, åpningsarrangementer eller utstillinger.

Les også

Byens feteste bar er åpen. Hils på Kranen

– Hele bygget er interessant

– Portrettet av Munch lyste opp byggets vestside. Har dere planer om noe lignende på østsiden?

Det er for tidlig å si. Vi må se på hvordan kan brukes. Hele bygget er interessent. Vi kaller det østvendt fasade, som også er et fint sted å bruke. Vi tester som sagt nå for å se hva slags lys som vi kan bruke.

– Lambada-bygget har fått mye kritikk for utseende sitt, blant annet for å være altfor mørkt og dominerende. Er dette et forsøk på å komme den kritikken i møte?

– Vi gjør lysprosjektet først og fremst for å markere en anledning. Vi er godt fornøyd med hvordan av hvordan bygget har blitt både på utsiden og innsiden, svarer Skilbred.

Les også

Trygler staten om Munch-støtte

Kommentarer til denne saken