Etter å ha bodd 30 år i «Oslos urbane juvel», uttaler Grünerløkka-mannen, som også er politiker, følgende til NRK:

«Galimatias. Det er cirka 12 millioner kroner per sysselsatt. Du kunne kjøpt en villa til hver av de ansatte i departementet og enda gått med overskudd. Det er et helt meningsløst prosjekt, som vi rister på hodet av i resten av landet».

I Store norske leksikon står det: «Galimatias betyr meningsløst snakk, sludder eller vrøvl». Og: «Galimatias er også et meningsløst påfunn eller vanvidd».

Det er på spørsmål fra NRK om hvordan Grünerløkka-mannen mener han skal greie å finansiere sitt forslag om å øke minstesatsene i trygdene og sikre at pensjonistene ikke taper kjøpekraft, at det nye regjeringskvartalet kom på bane, som et eksempel på hvor god råd Norge har.

«Vi har 13.000 milliarder kroner på bok. Med dagens kronekurs er det sikkert blitt 14.000 milliarder. Det er ikke kapital vi mangler i Norge», konstaterer Grünerløkka-mannen.

Og legger til:

«Vi ser jo at det finnes fattigdom i Norge. Folk som går på uføretrygd for eksempel, som ikke dekker mer enn strøm og husleie og knapt nok det. Da er det veldig lite igjen til fritidsaktiviteter for unge, å komme seg på en ferietur eller hvis TV-en går i stykker. Vi er mer enn rike nok til å kunne dele med alle, slik at de har en anstendig levestandard», ifølge NRKs intervju.

Avisa Oslo har valgt å anonymisere Grünerløkka-mannen.

Selv om Grünerløkka-mannen er bosatt med kone og barn på Grünerløkka, leder Grünerløkka-mannen et svært stort lokallag i en middels stor norsk by, som ikke er Oslo. Avisa Oslo har valgt å anonymisere denne byen. Så sent som å fjor ble han kåret til årets person i denne byen av en lokalavis.

Intervjuet i NRK er gjort i forbindelse med et politisk landsmøte der Grünerløkka-mannen har lagt frem flere forslag. Møtet finner sted i Oslo sentrum denne helgen. Avisa Oslo har valgt å anonymisere dette partiet.

Avisa Oslo kjenner til at Grünerløkka-mannen satt i en regjering som i sin tid, på begynnelsen av forrige tiår, fremmet vedtaket om at regjeringskvartalet, som fikk enorme skader som følge av terrorangrepet 22. juli 2011, også i fremtiden skulle ligge der det lå før. Avisa Oslo kjenner ikke til at Grünerløkka motsatte seg denne beslutningen i regjeringen. Avisa Oslo har valgt å anonymisere denne regjeringen.

I 2018 fremmet Erna Solbergs regjering et detaljert forslag til Stortinget om å bygge nytt regjeringskvartal. Avisa Oslo har valgt å ikke anonymisere denne regjeringen. I forslaget fremgår det at alle departementer, av sikkerhetsgrunner, skal samles midt i Oslo sentrum.

Oslo kommune, som nå kun er høringsinstans fordi staten har tatt over planprosessen, protesterer i høringsuttalelser kraftig mot de enorme planene som blant annet medfører at Utenriksdepartementet flyttes fra Victoria Terrasse, Justisdepartementet fra Nydalen og Statsministerens kontor fra Akershus festning.

Grünerløkka-mannen er stortingsrepresentant når Stortinget den 18. juni 2019 stemmer over planene. Avisa Oslos undersøkelser viser at det fremgår av de såkalte voteringsutskriftene at Grünerløkka-mannen stemmer ja til det nye regjeringskvartalet.