Det skriver Dagsavisen.

De siste dagene har veiene i Oslo vært speilblanke, og mange har måttet holde seg hjemme i flere dager på grunn av dårlig føre.

Men på årets første arbeidsdag, var det mange som våget seg ut på glattisen – noe som førte til stor pågang hos legevakta.

Allerede før klokken 12 mandag, kunne Skadelegevakten i Oslo opplyse til NRK at de hadde fått inn 100 pasienter som hadde falt på isen. Rett før klokka 16 har antallet økt til 150 personer. Det er en mer enn dobbelt så mange som forrige mandag.

– Det er mange som har begynt på jobb igjen, og derfor flere som er ute og går enn vanlig, sier pressevakt ved Oslo universitetssykehus, Hedda Holth til Dagsavisen.

Det er ikke bare folk som har blitt ofre for de glatte veiene, de siste dagene har det vært en rekke uhell i Oslo og flere busslinjer har vært preget av innstillinger eller forsinkelser.

  • SE VIDEO:

    Biler og busser sklir og krasjer i Sandakerveien andre juledag. For Hannibal ble det en ekkel opplevelse.

Det er heller ikke mye som tyder på at isen vil smelte med det første. Ifølge meteorologene er det nemlig mye snø i vente.

– Onsdag ettermiddag kan det bli forsinkelser i ettermiddagsrushet og problemer på grunn av snø, is og vind. Det er en dag det kan være lurt å la bilen stå, hvis man har mulighet, sier ifølge vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør.