Gå til sidens hovedinnhold

Gladmelding til skientusiaster som frykter dette trafikkaoset i helgen

Tidligere i vinter har det vært fullstendig trafikkork på Holmenkollveien på utfartsdager. Nå er det tatt grep som bedrer trafikkavviklingen forbi anleggsområdet.

Trafikkaoset toppet seg for snart fire uker siden, da politiet måtte rykke ut til Holmenkollveien for å sørge for at bilistene holdt seg til reglene.

Den gang var det lysreguleringen – og dermed enveistrafikken – forbi et anleggsområde som førte til trafikkorken i Holmenkollen.

Les også

Politiet måtte rykke ut – denne får skylda for det elleville trafikkaoset

Åpnet for normal trafikk

– Det er hyggelig å melde at begge felt er åpnet for normal ferdsel, lysreguleringen er fjernet og myke trafikanter kan trygt passere forbi byggeplassen, forteller Kommunikasjonssjef Haakon Berg Jensen i det kommunale foretaket Kultur- og idrettsbygg.

Han utdyper:

– Det er nå tilrettelagt for et nytt riggområde for montering. Det gjør at vi både kan ivareta sikkerheten for entreprenør og de pågående arbeider, samtidig som vi kan holde veien åpen for normal ferdsel.

Faktisk ble utbedringen for trafikken gjort allerede før forrige helg.

Selv om vi har hatt mye regn de siste dagene, er det varslet sol og knallvær i helgen for dem som vil søke snøen i høyden her. Nå også uten risiko for trafikkaos – i hvert fall ikke mer enn det vanligvis er på helt åpen vei.

Les også

Fullt kaos ved Tryvann: – Det er helt hinsides

Ny bru til langrennsanlegget

Bakgrunnen for anleggsarbeidet er at det bygges en ny bru over Holmenkollveien. Den nye brua skal muliggjøre løypepreparering og vil fungere som en avlastningsløype for konkurransetraseen i langrennsanlegget.

Prosjektet skal koste kommunen 10 millioner kroner og er forventet ferdigstilt i løpet av mars i 2021.

Les også

Byrådslederen vil vurdere å stanse Kollen-renn: – Galskap

Kommentarer til denne saken