– Jeg må innrømme at jeg hadde foretrukket om de hadde landet på Økern.

Det sier stortingspolitiker og Oslo SVs førstekandidat Kari Elisabeth Kaski til Avisa Oslo etter nyheten om NRKs planlagte flytting til Ensjø.

Hun mener det hadde vært bedre hvis NRK hadde flyttet til Økern og bydel Bjerke.

– Å få en samfunnsinstitusjon som NRK til Økern ville vært veldig positivt for et område i sterk vekst og utvikling, og det ville gitt arbeidsplasser og positive følger som hadde forplantet seg lenger opp i Groruddalen. Det ville vært superbra, sier Kaski.

Middels fornøyd

Når Avisa Oslo spør SV-politikeren om hun er fornøyd eller misfornøyd med den nye lokasjonen, svarer Kaski likevel «midt imellom».

Hun er glad for at kanalen har valgt en tomt med kort avstand til T-banen. Samtidig Kaski tror at tilskuddet blir bra for et område i sterkt vekst.

SV-eren er også fornøyd med at NRK ikke endte opp på selve Tøyen og Grønland, som rikskringkasteren ble tilbudt av lokalpolitikerne i Gamle Oslo.

– Det var det mange av oss fryktet, sier Kari Elisabeth Kaski om den nå skrinlagte muligheten for å flytte NRK til den allerede svært fortettede delen av Oslo.

Storfornøyde Raja og Johansen

Under dagens pressekonferanse om innflyttingen til Ensjø, var både kulturminister Abid Raja (V) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) storfornøyde med NRKs framtidige adresse.

Raja kalte nyheten en milepæl for NRK, Norge og Oslo. Han kalte også dagen for en historisk dag.

– Potensialet er veldig, veldig stort, sa Raymond Johansen om mulighetene for å kombinere byutvikling med rikskringkasting på Ensjø.

– At NRK blir her i Oslo er strålende nyheter – både for NRK-ansatte og nærmiljøet, mente byrådslederen.

Hovedkontoret på Ensjø ligger tett på Ensjø T-banestasjon og i umiddelbar nærhet til Tøyen og Kampen. Kontoret skal huse rundt to tredjedeler av NRKs rundt 3.500 ansatte, ifølge kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.